Mircea Căpățînă (SmartBill), Mihai Rotaru, (Clever Taxi și UrbanAir), alături de Accelerace, fond de investiții din Danemarca, finanțează cu 100.000 de euro startup-ul românesc teamlearning.ai. Acesta, fondat în 2020, este o platformă de învățare colaborativă, dedicată companiilor cu angajați care lucrează la distanță și doresc să își extindă capabilitățile de training și dezvoltare ale acestora.

Platforma folosește inteligența artificială atât pentru crearea de conținut, cât și pentru analiza performanței angajaților, astfel că datorită unui proces automatizat de învățare, teamlearning.ai poate anticipa rezultatele viitoare ale acestora și, în egală măsură, înlocui cu succes o parte dintre cursurile facilitate de traineri.

„În ultimii 10 ani, industria în care activăm a folosit constant aceeași tehnologie, însă trendurile arată că sunt necesare schimbări, adaptate vremurilor în care trăim. Prin investiția pe care o primim, ne propunem nu doar să aducem în piață un produs bun, util companiilor, ci și să schimbăm complet paradigma învățării online. Avem în plan extinderea în Europa de Vest, iar până la finele anului 2023 ne propunem ca prin intermediul platformei noastre să învețe 200.000 de angajați”, a declarat Robert Blaga, fondatorul teamlearning.ai.

Robert blaga, fondator teamlearning.ai

Datele obținute până acum de teamlearning.ai arată o rată de finalizare cu succes a cursurilor, de 94%, dar și un nivel de angajament foarte mare, ceea ce validează ideea de sesiuni de curs realizate virtual (în medie, procentul de finalizare a cursurilor online este de 10-15%).

„Am găsit un fondator român, care să aibă impact la nivel regional și internațional într-o industrie cu potențial, așa că am decis să ne implicăm și să profităm de această oportunitate. teamlearning.ai e una dintre acele idei care se vor dovedi cruciale în ce credem că va fi workspace-ul de mâine”, a declarat Mihai Rotaru (Clever Taxi și UrbanAir).

Sesiuni de training asistate de inteligența artificială, pentru angajați

O sesiune de curs pe platforma teamlearning.ai are durata de 30-60 de minute și sunt implicate echipe formate din 4-7 angajați. Aceștia se întâlnesc online și rezolvă împreună diverse provocări pe care compania din care fac parte le întâmpină, sub forma unor studii de caz, simulări și exerciții de echipă. Algoritmul AI evaluează abilitatea angajaților de a rezolva probleme similare și în viața reală prin indexarea nivelului de încredere al acestora, angajamentul și cunoștințele lor.

„Cu ajutorul tehnologiei real-time și a machine learning am reușit să construim o aplicație colaborativă, inovatoare, care permite dezvoltarea abilităților pe care angajații le au. Mai mult, platforma dezvoltată de noi este și un instrument foarte bun pe care companiile pot să îl folosească pentru identificarea diferitelor competențe ale angajaților și îmbunătățirea strategiei de dezvoltare a acestora”, a explicat Sorin Puncea, CTO-ul teamlearning.ai.

Startup-ul teamlearning.ai a fost fondat de Robert Blaga, specialist cu peste 10 ani de experiență în dezvoltarea resurselor umane. Până acum, produsul a fost utilizat de companii din 19 țări cu ajutorul partenerilor locali. Printre participanții la cursuri s-au numărat angajați de la companii precum Pfizer, Sony, Microsoft, PwC și Continental Automotive. Mai mult, teamlearning.ai este de curând parte din programul Microsoft for Startups.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri