Societatea Naţională de Gaze Naturale Romgaz a efectuat anul trecut plăţi către Guvernul României în sumă de 7,705 miliarde lei, conform unui raport transmis Bursei de Valori Bucureşti.

Potrivit raportului Romgaz, în 2022, impozitele percepute asupra venitului, producţiei sau profiturilor societăţilor comerciale, cu excepţia impozitelor percepute asupra consumului, s-au ridicat la 5,813 miliarde lei, iar redevenţele la 1,875 miliarde lei.

Taxele de licenţă, taxele de închiriere, de înregistrare şi alte taxe aferente licenţelor şi/sau concesiunilor au totalizat 15,57 milioane lei.

"Plăţile către guverne efectuate de Filiala de Înmagazinare Gaze Naturale Depogaz Ploieşti SRL nu au fost cuprinse în acest raport datorită faptului că activitatea de înmagazinare gaze naturale nu face obiectul raportării", se menţionează în raport.

Începând cu data de 1 august 2022, Romgaz a achiziţionat toate acţiunile emise de ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited, în prezent Romgaz Black Sea Limited. Plăţile efectuate de compania Romgaz Black Sea Limited nu au fost cuprinse în raport, valoarea plăţilor efectuate în cursul exerciţiului financiar din anul 2022 fiind sub pragul de semnificaţie în valoare de 443.400 lei (echivalentul a 100.000 euro), mai precizează sursa citată.

SNGN Romgaz SA are ca obiect de activitate explorarea, prospectarea, descoperirea, dezvoltarea şi exploatarea produselor petroliere din zăcămintele aflate în portofoliul societăţii.

Acţiunile companiei sunt admise la tranzacţionare pe piaţa reglementată a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) şi Bursei de Valori Londra (London Stock Exchange - LSE). Statul, prin Ministerul energiei, este principalul acţionar al societăţii, cu un pachet de 70,0071% din acţiuni.

Sursa foto: Romgaz

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri