Tamura Corporation a înființat o nouă companie în România, deținută integral, pentru a produce încărcătoare de baterii pentru sculele electrice, în cadrul Diviziei de Componente Electronice, ca răspuns la cererea în creștere din Europa.

Fabrica din România va fi în localitatea Fetești-Gară, Ialomița. Aici vor fi liniile de producție ale Diviziei de Componente Electronice și vor fi fabricate încărcătoare de baterii destinate sculelor electrice. Debutul producției comerciale este programat pentru noiembrie 2024.

În cadrul celui de-al 13-lea plan de management pe termen mediu, care a început în aprilie 2022, Tamura își propune să își dezvolte afacerile la nivel global, în special în Europa și America. Ca parte a acestei inițiative, intenționează să crească capacitatea de producție a produselor modulare în Europa, precum și să își diversifice amprenta de producție la nivel global.

Prin deschiderea unui nou sediu în România, Tamura Corporation își propune să își consolideze prezența în Europa și să contribuie la dezvoltarea țării prin producția și furnizarea stabilă de produse în viitor.

Filiala din România a solicitat Ajutor de Stat de la Ministerul Finanțelor din România, valoarea investiției fiind de aproximativ 6 milioane euro. Numărul de persoane nou-angajate este de aproximativ 300. În acest moment, Tamura așteaptă evaluarea Cererii de acord pentru finanțare trimisă Ministerului Finanțelor din România. Într-o etapă ulterioară a dezvoltării companiei, vor fi investite încă aproximativ 15 milioane euro.

Până acum au avut loc mai multe întâlniri cu Agenția Română pentru Investiții și Comerț Exterior (ARICE, cunoscută în trecut ca Invest România), iar Tamura apreciază sprijinul acordat de către ARICE în demersul său de a își dezvolta afacerile în România.

Tamura Corporation produce și vinde componente electronice, cum ar fi transformatoare și reactoare, materiale electrochimice, cum ar fi materiale de lipit și măști de lipit, echipamente de lipit și console de mixaj audio pentru stațiile de radiodifuziune.

Produsele Tamura au sprijinit diverse industrii și infrastructuri sociale sub formă de materiale, componente și dispozitive care variază de la produse de consum, cum ar fi automobilele și echipamentele electronice, până la dispozitive din fabricile de producție, energie regenerabilă și domeniul aerospațial. De la materii prime la sisteme complete, tehnologiile Tamura au contribuit la siguranța și confortul vieții de zi cu zi a oamenilor, precum și la realizarea unei societăți decarbonizate.

Tamura Corporation este listată pe piața principală a Bursei de Valori din Tokyo.

Sursa foto: Pixabay.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri