Symmetrica, cel mai mare producător de pavele şi borduri vibropresate, care deține în prezent opt fabrici proprii, a realizat, în ultimii 5 ani, investiții totale de peste 33 de milioane de euro, inaugurând 3 unități de producție noi.

Acest lucru a dus, astfel, și la o dublarea a capacității totale de producție în perioada 2017 – 2023 și la adăugarea de noi categorii de produse în oferta companiei.

Astfel, la nivelul lui 2017, Symmetrica realiza circa 2,8 milioane de mp/ml de produse, pentru ca în acest moment capacitatea totală de producție să fie de 6 milioane mp/ml (metri liniari - n.r).

“Dezvoltarea rapidă a companiei și atingerea unui număr de 8 fabrici de prefabricate și o fabrică specializată în prelucrarea de metale, în acest moment, a fost susținută și de decizia de a fabrica, intern, propriile linii de producție pentru o parte dintre unitățile noastre”, a declarat, într-un comunicat remis redacției, Sebastian Bobu, Director Executiv al Symmetrica.

Potrivit lui sale, în ultimii 5 ani, compania a alocat un buget total de peste 33 de milioane de euro pentru investiții noi. Printre acestea se numără inaugurarea a trei unități de producție – în Arad, Doaga (Vrancea) și Solca (Suceava) – dar și retehnologizarea permanentă a celor existente.

Mai mult de atât, în 2022 compania a alocat o investiție semnificativă pentru achiziția unității Somaco Holding din Doaga – Mărășești, cu o investiție importantă suplimentară celei amintite mai sus, situată în apropierea uneia dintre fabricile deja existente ale companiei.

În acest fel, Symmetrica a creat primul hub tehnologic și de producție al companiei, pe o suprafață totală de 300.000 mp. Pe lângă acesta, în primăvara acestui an compania a extins fabrica din Prejmer, Brașov, rezultând un al doilea hub de producție.

“Privind retrospectiv, de la înființarea companiei și până în prezent, investițiile finalizate Symmetrica au depășit, în total, 57 de milioane de euro. Mai mult de atât, pentru acest an avem deja programate investiții importante”, a mai spus Sebastian Bobu.

Potrivit afirmațiilor sale, poziționarea strategică a celor unități de producție în puncte cheie pe harta României, asigură prezența Symmetrica în peste 80% din toate zonele geografice ale țării.

Symmetrica este o companie 100% românească, producătoare de pavele, borduri şi rigole vibropresate pietonale şi carosabile, într-o gamă variată de forme şi culori. Prima fabrică Symmetrica a fost inaugurată în 1999 la Vereşti, judeţul Suceava, urmată apoi de unităţile de producţie de la Podu Iloaiei, judeţul Iaşi (2010), şi Bolintin Vale, în apropiere de Bucureşti (2011), Prejmer – Braşov (2012), Cociu – Bistriţa-Năsăud (2012), Mărășești – Vrancea (2018), Zimandu Nou – Arad (2021), Solca – Suceava (2022).

Sursa foto: Symmetrica

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri