Cel mai mare producător de pavele şi borduri vibropresate autohton, Symmetrica, anunță inaugurarea noii unități de producție din județul Arad, la Zimandu Nou, în urma unei investiții de peste 6 milioane de euro.

Odată cu noua fabrică, Symmetrica ajunge la un total de șapte fabrici în toată țara și își consolidează poziția pe piața locală de profil.

„Extinderea cu unități de producție în zone strategice care să deservească întreaga piață din România a fost parte din filosofia noastra încă de la înființare. Astfel, investiția realizată în județul Arad a venit ca un pas firesc nu doar în întărirea poziţiei Symmetrica, ci şi în contextul cererii în creştere pe piaţa din regiune. Producția efectivă în noua fabrică din județul Arad a început în primul trimestru al acestui an, iar produsele realizate aici vor asigura cu precădere zona de Sud-Vest a țării”, a declarat, într-un comunicat remis redacției, Sebastian Bobu, Director Executiv Symmetrica.

Potrivit afirmațiilor sale, noua unitate de producție este amplasată pe un teren de 40.000 de metri pătrați, dispunând de o hală de producție cu o suprafață de 3.000 de metri pătrați. Ca și toate celelalte fabrici deținute de companie, și aceasta are la bază designul și funcționalitatea gândite de echipele proprii de ingineri, fiind dotată cu echipamente de producție de ultimă generație, complet automatizate.

Fabrica Symmetrica din Arad va produce pavele, borduri, elemente de grădină și rigole, la o capacitate medie de 3.000 metri pătrați zilnic, asigurând o creștere cu 15% a întregii producții la nivelul companiei.

Citeste si:
Investitie de 1.5 mil euro in extinderea fabricii de pavele Symmetrica
Investitie de 1.5 mil. euro...

În acest moment, Symmetrica deține șapte unități de producție. Dincolo de fabrica nou inaugurată, compania operează fabrici și în Vereşti – Suceava, Podul Iloaiei - Iași, Bolintin Vale – Ilfov, Prejmer - Brașov, Cociu - Bistrița Năsăud și Mărășești – Vrancea.

Compania mai are în plan deschiderea și a altor unități de producție

În ceea ce priveşte planurile de viitor ale companiei, reprezentantul Symmetrica a afirmat că sunt vizate noi investiții atât în extinderea geografică prin amplasarea de noi unități de producție în puncte cheie din țară, cât și în majorarea capacităților de producție în unitățile deja existente.

„În funcție de evoluția pieței locale de profil, dar și de investițiile realizate în proiecte publice sau private de construcții și amenajări, luăm în calcul extinderea capacității totale de producție în următorii ani”, a subliniat Sebastian Bobu.

Business în creștere cu 20% în 2020

Nevoia de extindere a capacității de producție a venit și în contextul favorabil al pieței de construcții, dar și al creșterii business-ului companiei de la an la an. Astfel, în 2020 Symmetrica a înregistrat un avans cu 20% al cifrei de afaceri, de la aproximativ 135 milioane de lei (circa 28 milioane de euro) în 2019, la cca. 162 milioane de lei (cca. 34 milioane de euro), urmându-și trendul ascendent din ultimii ani.

Citeste si:
Focar de COVID-19 într-o fabrică din Arad. Câte persoane au fost...
Focar de COVID-19 într-o...

„În ciuda faptului că anul trecut a fost marcat de debutul pandemiei de Covid-19, piața de construcții, în general, și cea de pavele și borduri, în special, nu au fost puternic afectate. De asemenea, dincolo de proiectele publice și private derulate, business-ul nostru a beneficiat și de schimbarea comportamentului de consum al românilor care, mai ales în perioada de lock-down, au investit în activități de amenajare a caselor și grădinilor. Astfel, trendul de creștere al pieței se menține și în acest an și, la nivel de business, estimăm că Symmetrica va raporta un avans de 15% la finalul lui 2021”, a conchis Sebastian Bobu.

Și la nivelul volumelor de produse livrate, Symmetrica a înregistrat un avans considerabil. Dacă în 2019 compania a vândut aproximativ 6,3 milioane de metri de produse, anul trecut a ajuns la circa 7 milioane de metri.

Sursa foto: Symmetrica

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Adrian Ungureanu
Venit în Capitală în 2007, ca orice copil de provincie cu tolba plină de vise, primul fiind acela de a deveni comentator sportiv - următorul Cristian Țopescu - Adrian a ales să-și înceapă cariera de jurnalist scriind în presă. Deși era abia în al doilea an la Facultatea de Jurnalism , Adrian și-a găsit un loc de muncă la ziarul ” Curierul Național ”. A realizat abia la interviul de angajare că nu mai există departament de sport la ziar, dar asta...

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri