Cosmin Păcuraru, expert în domeniul securităţii şi politicilor energetice, atrage atenția asupra unor factori de risc legați de Hidroelectrica, dincolo de entuziasmul generat de listarea la bursă, unde ambele tranșe au fost deja subscrise.

”Sincer, eu nu mi-aș cumpăra acțiuni la Hidroelectrica deoarece managementul are mari probleme, cu judecăți, cu numiri, se pare, ilegale. Cred că în viitoarele luni vom afla mai multe”, a spus Cosmin Păcuraru, în cadrul dezbaterii CLCC „Securitatea energetică a României”.

Analistul se referă la faptul că procesul de selecție a Directoratului Hidroelectrica a fost atacat în justiție chiar de un fost director. În consecință, ar putea fi atacate și unele acțiuni ale membrilor actualei conduceri. ale membrilor Directoratului Societății. În aprilie 2022, Tribunalul București a admis anumite capete de cerere și a obligat compania să declanșeze un nou proces de recrutare și selecție. Apelul Hidroelectrica a fost respins de Curtea de Apel București în martie 2023. Compania a formulat recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție și a obținut suspendarea efectelor hotărârii, apoi a renumit membrii Directoratului pentru mandate interimare cu durata de 4 luni.

O decizie finală va fi luată (nu știm momentan când) de instanța supremă. Ca urmare, există o incertitudine privind statutul actelor semnate și acțiunilor întreprinse de Directoratul contestat în instanță, lucru recunoscut și de companie în prospectul destinat investitorilor.

”Un alt motiv este că Hidroelectrica nu și-a mai decolmatat lacurile de acumulare de 30 de ani. Hidroelectrica are instalații foarte vechi, uzate și fizic și moral, de care nimeni nu vorbește”, mai spune Cosmin Păcuraru.

La întrebarea wall-street.ro privind implicațiile faptului că gigantul energetic continuă să fie controlat de stat, expertul a răspuns: ”Lucrul bun la intrarea pe bursă este că Hidroelectrica va trebui să se supună legilor bursei, care va obliga managementul să fie mult mai transparent. Acesta e singurul lucru bun pe care îl văd”.

Despre alte riscuri după listarea la bursă a Hidroelectrica puteți citi aici.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Radu Pircă
Radu Pircă a lucrat în presa scrisă, online, TV și radio la ProTV, Cotidianul, stirileprotv.ro, ProFM, Jurnalul și Cultura, printre altele. A ținut seminarii de istoria gândirii politice și istorie politică și a publicat articole de istorie în România și Franța. Este absolvent de Științe Politice, în cadrul SNSPA.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri