AeroItalia, operator aerian care și-a deschis operațiunile în 2022 achiziționează compania românească AirConnect, marcând astfel una dintre cele mai importante tranzacții din industria aviatică.

Gaetano Intrieri, directorul general al AeroItalia a confirmat într-un interviu video pentru publicația Avionews World Aeronautical că organizația pe care o conduce va cumpăra AirConnect, o companie aeriană românească, ȋnființată ȋn 2022, cu obiectivul de a opera curse interne și zboruri de tip charter. AirConnect și-a făcut apariția ȋntr-un context dificil, când piața aviatică din Europa s-a confruntat cu o criză aviatică ce a dus multiple întârzieri și anulări de zboruri.

Din acționariatul AirConnect fac parte Alin Crețu – 15,39%, Cosmin Adrian Pop – 15,38%, Florin Necula – 15,39%, Tudor Zamfir Constantinescu – 15,38%, Regional Air Suport SRL – 15,39%; Spark Capital Systems SRL – 7,69%; Karpaten Outgoing SRL – 15,38%.

Liderii de la AeroItalia nu au menționat deocamdată la cât se ridică investiția, însă au transmis că tranzacția este în curs de desfășurare.

Recent, Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu Constanţa şi Compania Aeriană AirConnect au anunțat deschiderea zborurilor interne operate de AirConnect în sezonul estival 2023, pe mai multe rute: Constanţa - Timişoara, în zilele de joi şi duminică, Constanţa - Cluj, în zilele de joi şi duminică; Constanţa - Oradea, în zilele de duminică.

Reprezentanții AirConnect nu confirmă încă tranzacția

În urma apariției articolului, compania AirConnect ne-a transmis următorul punct de vedere:

"Nu există niciun fel de document semnat prin care Air Connect Aviation Group S.A. să fie înstrăinată către Aeroitalia. Discuții exploratorii au existat atât cu această companie cât și cu alți investitori interesați, la momentul la care respectivele discuții se vor concretiza, vom informa opinia publică".

Sursa foto: Pexels

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri