Compania AirConnect, înființată de foști manageri de la Blue Air își începe oficial activitatea, după mai multe amânări succesive. Începând cu 27 martie 2023, compania aeriană va opera mai multe zboruri, atât în România, cât și în străinătate.

AirConnect zboruri. Pe ce rute ne vom putea deplasa

AirConnect este o companie aeriană românească, ȋnființată ȋn 2022, cu obiectivul de a opera curse interne și zboruri de tip charter. Flota AirConnect include, ȋn primul an de activitate, două aeronave ATR 72-600, cu o configurație de 68 de locuri, iar ȋn 2023, va ajunge la patru.

Iată care sunt rutele pe care AirConnect va opera:

  • între București și Sibiu, 5 frecvențe săptămânale
  • Între București și Suceava, 5 frecvențe/ săptămână
  • Între București și Baia Mare, 2 frecvențe pe săptămână
  • Între București și Târgu Mureș, 4 frecvențe pe săptămână
  • Între București și Budapesta, 2 frecvențe pe săptămână
  • Între Cluj Napoca și Budapesta, 2 frecvențe pe săptămână

Din iunie 2023, AirConnect va opera zboruri estivale pe rutele:

  • București - Dubrovnik
  • Între Constanța și Cluj, Oradea, Suceava, Timișoara

Conducerea executivă AirConnect este formată din Dorin Ivașcu, Președinte al Consiliului de Administrație, Tudor Constantinescu, Director General și Florin Necula, Director Operațional.

Fondatorii AirConnect au mizat pe aeronave ATR 72-600 pentru că reprezintă cea mai eficientă soluție regională din punct de vedere al consumului de combustibil, datorită structurii ușoare, vitezei optimizate și motorului conceput pentru sectoare scurte.

Zborurile sunt disponibile online pe site-ul companiei www.air-connect.com, prin intermediul aplicației mobile, dar și prin intermediul agențiilor partenere, al sistemului global de distribuție Amadeus și al principalelor platforme online din țară și din străinătate. Pentru pasagerii frecvenți compania pune la dispoziție programul de fidelitate KONnectibles care asigură, pe lângă reduceri consistente pe toată durata anului, și avantaje atât la aeroport, cât și pe timpul zborului.

Ȋn 2022, AirConnect a operat zboruri charter către Grecia, Turcia, ȋn parteneriat cu touroperatori precum Karpaten Turism, Dertour, Cocktail Holidays, AeroVacanțe.

Sursa foto: AirConnect

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri