Mult-promisa aplicație Hidroelectrica este, în fine, gata, și poate fi descărcată atât pe telefoanele cu Android, cât și pe cele de la Apple.

Botezată iHidro, aplicația a fost lansată cumva în tăcere - compania nu a dat încă niciun comunicat, informația apărând mai întâi pe grupurile de clienți Hidroelectrica de pe rețelele sociale. Trebuie să menționăm că de la mijlocul lunii trecute wall-street.ro a cerut Hidroelectrica informații privind data de lansare a aplicației, dar comunicarea fiind cel puțin deficitară la nivelul companiei chiar și după listarea pe bursă, nu am primit niciun răspuns.

Aplicația poate fi accesată/descărcată de la următoarele linkuri:

- pentru versiunea WEB: https://ihidro.ro/Portal/

- pentru telefoane cu Android, AICI

- pentru telefoane Apple, AICI

Clienții se plâng însă deja că e necesară crearea unui cont nou pentru fiecare loc de consum. Aplicația a fost realizată de Smart Energy Water, o companie cu sediul în SUA specializată în platforme inteligente pentru energie.

Deși se bate pentru podium pe piața de furnizare, Hidroelectrica a tot amânat lansarea unei aplicații. În T1 2023 Hidroelectrica avea a doua cotă de piață între furnizorii de energie electrică pentru clienți finali. Ea are în portofoliu în jur de 22.000 de companii și aproximativ jumătate de milion de gospodării.

Tocmai din cauza problemelor legate de facturare, în iunie Hidroelectrica ajunsese să aibă de recuperat peste 2 miliarde de lei din facturi emise cu întârziere, adică aproape cât toată EBITDA în primele 3 luni ale anului. ANRE a amendat deja Hidroelectrica din cauza întârzierilor – nivelul total al sancțiunilor depășind 3 milioane de lei.

Cum s-a ajuns aici? Portofoliul de clienți casnici și non-casnici ai companiei a explodat în ultima perioadă. Hidroelectrica a ajuns la jumătate de milion de clienți – în jur de 16% dintre gospodării și 84% dintre clienții non-casnici – în vreme ce în 2015, existau contracte de furnizare pentru 2 (două) locuri de consum. Dar nici softul de facturare, nici structura de personal, nu au ținut pasul, iar acum această întârziere se transformase chiar într-un factor de risc pentru cei care vor să investească în acțiuni Hidroelectrica.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri