Cu peste 25.000 de utilizatori și 20 de specialiști în sănătate în Turcia, Olanda și România, Fit Brokoli se remarcă ca un serviciu unic, combinând expertiza dieteticienilor și inteligența artificială pentru a oferi instantaneu planuri alimentare și sfaturi nutriționale personalizate. Fundamentul acestui serviciu digital de well-being este de a face nutriția mult mai accesibilă și ușor de pus în practică, având la bază un mecanism de motivație centrat nu doar pe atingerea obiectivelor, ci și pe consolidarea obiceiurilor sănătoase.

Utilizând tehnologia într-un mod optim, dieteticienii Fit Brokoli generează planuri alimentare personalizate pentru utilizatori, având în vedere factori precum vârsta, stilul de viață, starea de sănătate, preferințele alimentare și restricțiile, oferind sprijin zilnic prin WhatsApp.
În timp ce tehnologia face procesul simplu și accesibil, urmarea unei diete alimentare necesită asistență specializată permanentă și o doză considerabilă de motivație. Aici intervine echipa dedicată de dieteticieni specializați din România. Aceștia sunt alături de utilizatori în fiecare etapă, oferind coaching continuu și răspunsuri pe loc, precum și evaluări periodice.

Analizăm, împreună cu Bekir Şirin, CEO Fit Brokoli, succesul acestui model și creșterea semnificativă înregistrată atât în rândul utilizatorilor finali, cât și în sectorul corporate, precum și receptivitatea pieței românești față de acest tip de serviciu.

Cum s-a născut ideea de a lansa Fit Brokoli?

Conceptul Fit Brokoli a luat naștere în timpul pandemiei de COVID-19, când, în calitate de director al unei agenții mari de comunicare, am observat că tranziția la lucrul de la distanță oferă un flux operațional perfect, asemănător celui cu activitate de la birou. Odată cu această schimbare de paradigmă ireversibilă, a apărut și o preocupare persistentă pentru bunăstarea membrilor echipei mele. Drept răspuns, am explorat domeniul nutriției, înființând Fit Brokoli pentru a aborda această problemă și, în doar 3 ani, a devenit una dintre cele mai mari și mai experimentate companii de nutriție din Europa.

Cum ați descrie caracteristicile distinctive ale Fit Brokoli?

Fit Brokoli iese în evidență prin faptul că oferă un serviciu unic, nelimitat și instant prin mesaje text, ceea ce devine esențial pentru o viață sănătoasă, având în vedere că partea cea mai dificilă este consecvența. Noi furnizăm zilnic doza esențială de motivație și coaching, diferențiindu-ne de alte programe prin faptul că lucrăm cu experți acreditați. Dieteticienii noștri provin din cele mai bune școli din România și fac parte din echipa noastră pe termen lung, fiind astfel pregătiți și adaptați serviciului nostru rapid, instant și zilnic. Avem în spate experiența acumulată de la peste 25.000 de utilizatori și am adaptat această cunoaștere la specificul obiceiurilor culturale. Datorită tehnologiei, oferim acest serviciu de înaltă calitate la un preț foarte accesibil.

Fit Brokoli activează pe trei piețe diferite: România, Turcia, Olanda. Care sunt trăsăturile comune și diferențele dintre aceste piețe?

Cererea pentru îndrumare nutrițională este universală, însă ea rămâne un lux în toate cele trei piețe. În plus, obiceiurile alimentare sunt destul de asemănătoare în aceste țări. Sfaturile noastre nutriționale se bazează pe trei piloni principali: preferințele personale, variațiile sezoniere și dovezile științifice, ultimele fiind aceleași la nivel global. Diferențele apar din practicile culturale, cum ar fi obiceiurile alimentare, consumul de alcool, sărbătorile și climatul care influențează legumele proaspete sezoniere. De aceea, pentru fiecare piață am format echipe dedicate de experți dieteticieni locali.

Care au fost principalele motive pentru lansarea activității în România?

Mai multe companii turcești și-au stabilit deja facilități de producție în România, încheiând parteneriate puternice cu organizația noastră. În plus, având în vedere creșterea economică și populația educată cu un comportament digital în continuă dezvoltare, România devine un mediu ideal pentru inițiativele de marketing destinate atât consumatorilor finali (B2C), cât și afacerilor (B2B).

Cum funcționează abonamentele Fit Brokoli?

Pentru utilizatorii individuali, oferim opțiuni de abonament lunar sau anual. De obicei, persoanele încep experiența cu Fit Brokoli beneficiind de o reducere de 50% în prima lună, obținând rezultate și apoi optând pentru un abonament anual. Primele trei luni sunt cele mai laborioase, deoarece înțelegem și integrăm pe deplin utilizatorii în platforma noastră. Prin urmare, pachetele noastre anuale sunt mai convenabile din punct de vedere al bugetului, distribuind costul pe tot parcursul anului.

De ce ar opta consumatorii pentru acest tip de investiție și care este costul anual?

Răspunsul este surprinzător de simplu și ține de comportamentul uman obișnuit. O viață sănătoasă se bazează în primul rând pe obiceiuri, iar formarea unui obicei durează în mod normal în jur de un an. Mulți oameni își exprimă frustrarea cu privire la pierderea realizărilor lor obținute cu greu în gestionarea greutății, din cauza provocării în a forma obiceiuri durabile. Prin abordarea noastră de coaching zilnic, nu numai că oferim reușite rapide, dar contribuim și la consolidarea acestor reușite prin formarea de obiceiuri. Acest serviciu este disponibil pentru doar 109 lei pe lună cu un abonament anual.

Care este beneficiul companiilor printr-un parteneriat cu Fit Brokoli?

În baza unui parteneriat corporate, toți angajații pot beneficia gratuit de serviciile noastre, fără nicio limitare. Peste 160 de branduri accesează programul Fit Brokoli, printre cele mai cunoscute fiind Pepsi Turkey, Arçelik (compania-mamă Beko), Yapı Kredi (una dintre cele 5 cele mai mari bănci din Turcia) și companiile mari Koç Holdings, precum Ford Otosan și Otokoç. Fit Brokoli a fost premiată ca cel mai bun program de wellness într-un concurs organizat de Pepsi Global în 2022.

În contextul climatului geopolitic și economic actual, care afectează și România, poate contribui serviciul online Fit Brokoli la consolidarea retenției și loialității angajaților?

Nu aș intra în discuția despre importanța unui stil de viață sănătos în general, ci aș dori să răspund la această întrebare prin cifre. Prin alocarea a doar 3% din bugetul total destinat meselor, o companie poate îmbunătăți semnificativ valoarea oferită angajaților cu Fit Brokoli. Cu peste 1.000 de rețete sezoniere care includ ingrediente accesibile și practice, precum și calculul caloriilor pentru cunoscutele lanțuri de fast-food și cafenele, colaborăm și ne coordonăm cu departamentele de resurse umane atunci când mesele sunt furnizate la locul de muncă. Oferim asistență partenerilor noștri în luarea unor decizii deopotrivă sănătoase și rentabile. Această abordare a generat o rată de satisfacție remarcabilă de 96% și un Scor Net Promotor de 42. Realizăm aceste sondaje în mod constant și transparent cu clienții noștri corporate.

Citeste si:

    Care sunt planurile companiei pentru următoarele 12 luni în România, precum și în celelalte țări în care activați?

    Avem planuri ambițioase de extindere în domeniile B2B, B2C și B2B2C, recunoscând sprijinul reciproc și potențialul de creștere inerent în aceste domenii interconectate - o înțelegere dobândită din experiența noastră de succes în Turcia. După replicarea reușită a modelului nostru atât în România, cât și în Olanda, ne propunem să ne perfecționăm expertiza și să adaptăm strategia noastră de creștere la nivel local. Ulterior, ne vom extinde în al doilea set de țări pe care le-am identificat, și anume Marea Britanie, Germania, Belgia și Emiratele Arabe Unite.

    Cu siguranță, Fit Brokoli aduce o perspectivă unică asupra nutriției și vieții sănătoase, transformând modul în care putem beneficia de expertiza dieteticienilor cu ajutorul tehnologiei. CEO Bekir Şirin subliniază importanța motivației continue în eforturile dietetice și evidențiază diversele caracteristici care fac din Fit Brokoli opțiunea preferată atât pentru utilizatorii individuali, cât și pentru partenerii corporate în trei piețe, și în altele care urmează. Site-ul Fit Brokoli furnizează informații detaliate pentru a începe programul nutrițional și a face o schimbare semnificativă. Pentru solicitări corporate, mesajele pot fi trimise la adresa de e-mail dedicată: partner@fitbrokoli.com.

    Citeste si:

      Sursa foto: fitbrokoli.com

      Abonează-te pe

      Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

      Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

      Te-ar putea interesa și:



      Mai multe articole din secțiunea Companii »


      Setari Cookie-uri