Veniturile celor mai mari 100 de companii globale de armament au scăzut anul trecut, în pofida războiului din Ucraina şi a eforturilor multor state europene de a-şi majora cheltuielile pentru apărare, potrivit unui nou raport citat de Agerpres.

Conform Institutului Internaţional de Cercetare pentru Pace din Stockholm (SIPRI), în 2022, veniturile totale ale celor 100 de companii au scăzut cu 3,5% comparativ cu 2021, totalizând 597 de miliarde de dolari.

Invadarea Ucrainei de către Rusia în februarie 2022 şi sporirea tensiunilor în alte părţi ale lumii a dus la majorarea semnificativă a cererii pentru arme şi echipamente militare. Dar, conform raportului SIPRI, multe companii de armament nu dispun de suficientă capacitate de producţie pentru a răspunde cererii.

"Multe companii de armament se confruntă cu obstacole în ajustarea producţiei pentru operaţiuni intense de război". Totuşi, firmele au primit semnificativ mai multe comenzi, în special pentru muniţie, ceea ce le va spori probabil considerabil veniturile în următorii ani, a apreciat Lucie Béraud-Sudreau, director în cadrul SIPRI.

La declinul veniturilor totale din 2022, cel mai mult au contribuit firmele din Statele Unite şi Rusia. Conform SIPRI, veniturile combinate ale firmelor americane s-au situat la 302 miliarde de dolari, o scădere de 7,9% faţă de 2021.

Datele pentru companiile de armament din Rusia sunt extrem de limitate şi doar două companii ruseşti au fost incluse în raportul pe 2022. Acestea au raportat un declin al veniturilor de 12%.

În contrast, patru firme germane din lista SIPRI - Rheinmetall, ThyssenKrupp, Hensoldt şi Diehl - au raportat o creştere medie de 1,1% a veniturilor.

Conform SIPRI, veniturile în 2022 ale celor mai mari companii de apărare din lume încă sunt semnificativ mai ridicate decât în 2015.

Sursa foto: DVIDS

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri