7 Decembrie 2023

L'Oréal intră pe piața probioticelor. Compania a achiziționat firma daneză de cercetare în domeniu Lactobio



L'Oréal a anunțat finalizarea procesului de achiziție a companiei daneze Lactobio, lider de piață în cercetarea probioticelor și a microbiomului, cu sediul în Copenhaga.

Compania Lactobio a fost fondată în 2017 de către Søren Kjærulff și Charlotte Vedel, care au dezvoltat o platformă de descoperire a microbiomului, precum și o metodă de screening pentru a selecționa cele mai eficiente și sigure tulpini.

Aceste probiotice de precizie, create dintr-o mare biobancă de bacterii lactobacillus, vor fi utilizate în dezvoltarea de formule topice cu bacterii vii, inspirate din natură, pentru a oferi numeroase beneficii pielii și părului.

“Unindu-ne forțele, ne propunem să dezvoltăm o nouă generație de produse cosmetice (...), pentru a oferi produse probiotice și postbiotice bazate pe știință (...).”, a declarat Anne Colonna, Global Head of Advanced Research L'Oréal Groupe.

Achiziția aduce noi oportunități din punct de vedere științific, inclusiv valorificarea expertizei în microbiom a Lactobio și a portofoliului de produse brevetate al companiei, pentru a dezvolta noi soluții cosmetice, folosind bacterii vii.

“Danemarca are o istorie lungă în inovare bazată pe microorganisme vii, aplicată în alimentație, agricultură și sănătate. Tocmai în acest context am fost inspirați să fondăm Lactobio. (...) putem aplica cercetarea microbiomului către noi domenii de inovație în materie de frumusețe pentru oamenii din întreaga lume.”, a adăugat Søren Kjærulff, Fondator & Chief Scientific Officer Lactobio.



Citeste si