Airbus Helicopters și Aerovel au semnat un acord privind achiziția Aerovel și a sistemului său aerian fără pilot la bord (Unmanned Aerial System - UAS), Flexrotor, ca parte a unei strategii de consolidare a portofoliului său de soluții tactice fără pilot la bord.

Flexrotor este un sistem aerian tactic fără pilot, de mici dimensiuni, conceput pentru misiuni de colectare informații, supraveghere, identificare locație țintă și recunoaștere (ISTAR) pe mare și pe uscat. Aparatul de zbor are o greutate maximă la lansare de 25 kg, a fost proiectată pentru misiuni ISTAR de peste 12-14 ore într-o configurație operațională tipică. Acesta poate integra diferite tipuri de încărcături utile, inclusiv un sistem electro-optic și senzori avansați, pentru a se adapta la nevoile unice ale misiunilor clienților.

„Lucrând împreună cu Airbus ne va permite să extindem inovația, să accelerăm misiunea noastră de a dezvolta domeniul aviației fără pilot la bord și să ne menținem sprijinul pentru armata SUA și aliații săi,” a declarat Ali Dian, CEO al Aerovel. „Va fi, de asemenea, un mare omagiu adus fondatorului și directorului nostru tehnologic, Tad McGeer, care și-a dedicat ultimii 30 de ani realizării de produse inovatoare fără pilot”.

Având capacitatea de a se lansa și recupera în mod autonom, fie de pe uscat, fie de pe mare, necesitând doar o suprafață de 3,6 x 3,6 m pentru lansare și recuperare, Flexrotor este ideal pentru misiunile expediționare care necesită o amprentă minimă. Datorită sprijinului acordat de Departamentul american al Apărării (DoD) și a desfășurării (contractate) în cadrul unei varietăți de exerciții de securitate maritimă, Flexrotor este un multiplicator de forțe testat pentru operațiuni în medii dificile, cu grad ridicat de amenințare și fără posibilitate GPS.

Flexrotor poate fi utilizat, de asemenea, pentru misiuni parapublice, cum ar fi supravegherea incendiilor forestiere (furnizând pompierilor imagini esențiale, pe timp de zi sau noapte) și navigația pe gheață (ajutând la ghidarea navelor militare prin gheața din Oceanul Arctic). Aerovel, cu sediul în Bingen, Washington, va rămâne o companie deținută de Statele Unite și va continua colaborarea cu Departamentul american al Apărării în cadrul Acordului special de securitate (SSA) al Airbus.

Achiziția a fost aprobată de către autoritățile responsabile ale ambelor companii. Ea rămâne supusă aprobărilor de reglementare, precum și altor condiții obișnuite. Încheierea tranzacției este preconizată în 2024.

Sursa foto: Aerovel

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri