Lunar Outpost și Lockheed Martin vor dezvolta un vehicul de explorare a suprafeței lunii adaptat pentru oameni, ca parte a programului Artemis al NASA.

NASA a atribuit un contract de servicii pentru vehicule de teren lunar (LTVS) echipei Lunar Dawn, condusă de Lunar Outpost în calitate de contractor principal, împreună cu partenerul său principal Lockheed Martin (NYSE:LMT) și cu partenerii tehnologici General Motors (GM), Goodyear Tire & Rubber Company și MDA Space. Această echipă diversă combină experiența demonstrată în robotică, dar și experiența umană în domeniul spațial, tehnologia de ultimă oră și punctele forte ale industriei auto pentru a crea un adevărat vehicul de teren pentru a trăi și a lucra pe suprafața Lunii.

Misiunea

Acest vehicul de teren lunar (LTV) de ultimă generație va permite explorarea suprafeței Lunii într-un mod fără precedent, ca parte a programului Artemis al NASA. Acesta va extinde în mod dramatic distanța pe care astronauții o pot parcurge de la locurile de aterizare în timp ce efectuează investigații științifice de maximă urgență pe Lună. Atunci când nu va fi utilizat de NASA, LTV va furniza servicii comerciale, contribuind la o economie cislunară (între Pământ și Lună) mai accesibilă și mai durabilă.

"Mobilitatea la suprafață este o capabilitate critică pentru viitorul umanității în spațiu, iar Lunar Outpost așteaptă cu nerăbdare să genereze valoare în economia cislunară prin furnizarea unui vehicul fiabil, sigur și capabil, care va fi utilizat pentru a oferi mobilitate astronauților Artemis și pentru a efectua misiuni critice în mod autonom pe Lună pentru scopuri comerciale", a declarat Justin Cyrus, CEO al Lunar Outpost. "Așteptăm cu nerăbdare să valorificăm punctele forte ale Lockheed Martin, o companie cu o vastă experiență în domeniul sistemelor umane și spațiale avansate, și ale celorlalți parteneri de top din industrie, GM, Goodyear și MDA Space, pentru a oferi o ofertă tehnică de neegalat, la un preț viabil din punct de vedere comercial."

Vehiculul Lunar Dawn

Lunar Dawn LTV va oferi astronauților de pe Artemis o experiență unică, bazată pe siguranță și confort, inclusiv un design al cabinei de pilotaj care oferă o vizualizare panoramică pentru navigarea în mediul lunar dificil.

"Aceste tehnologii unice vor face posibilă în viitor infrastructura critică necesară pentru o prezență durabilă în spațiu, unde oamenii pot trăi și lucra departe de Pământ", a declarat Kirk Shireman, vicepreședinte al campaniilor de explorare lunară al Lockheed Martin. "Lockheed Martin este încântată să își combine expertiza cu un set divers de companii pentru a se lansa în această nouă generație de rovere care va extinde explorarea și înțelegerea noastră despre suprafața lunară."

Vehiculul echipei Lunar Dawn depășește toate cerințele stabilite de NASA și a fost proiectat având în vedere capacitatea de dezvoltare a misiunii. Câteva dintre capacitățile și caracteristicile vehiculului includ:

  • Navigație și operare autonomă avansată, cu sau fără astronauți la bord.
  • Capacități pentru o utilizare comercială robustă și diversă, inclusiv un suport de marfă reconfigurabil care permite schimbarea încărcăturilor utile cu ajutorul brațului său robotic robust.
  • Capacitatea nu numai de a supraviețui, ci și de a funcționa în timpul nopților lunare lungi de două săptămâni, cu temperaturi de până la -280 grade Fahrenheit (-173°C); această tehnologie nouă extinde durata de viață a misiunii de la câteva zile la mulți ani.

Echipa Industrială Spațială

Echipa Lunar Dawn este formată din titani ai industriilor respective, care au fost selectați pentru că dispun de o tehnologie de vârf și pentru capacitatea lor dovedită de a livra sisteme spațiale care pot funcționa în mod fiabil în cele mai dificile condiții.

În calitate de lider al echipei Lunar Dawn, Lunar Outpost este pionierul unei noi paradigme de echipă pentru industria spațială. Lunar Outpost aduce în acest program rapiditatea și agilitatea sa, istoricul său în ceea ce privește investitorii de capital, înțelegerea profundă a pieței comerciale și experiența directă în domeniul roverelor lunare. Lunar Outpost este specializată în nave spațiale și sisteme robotice avansate. Fiind singura companie care are în prezent un contract pentru proiectarea a patru rovere lunare și două deja construite și calificate, Lunar Outpost este principalul furnizor comercial de mobilitate planetară. Misiunile comerciale Lunar Rover ale Lunar Outpost care vor ajunge pe Lună în acest an vor servi ca misiuni de explorare a LTVS, și vor permite echipei posibilitatea exclusivă de a testa tehnologii și de a colecta date pentru a continua dezvoltarea LTV.

  • Lockheed Martin are zeci de ani de experiență în furnizarea de vehicule spațiale de mare complexitate, cum ar fi zborurile spațiale cu echipaj uman în programe precum Orion, HLS Cislunar Transporter și misiuni planetare precum Lucy și OSIRIS-REx.
  • General Motors aduce tehnologia avansată a bateriei Ultium EV, împreună cu o vastă experiență în dezvoltarea șasiului și a suspensiilor. Experiența General Motors în ceea ce privește mobilitatea pe suprafața lunară datează de pe vremea când a contribuit la roțile, motorul și suspensia vehiculului lunar de deplasare al NASA în timpul programului Apollo.
  • Goodyear dezvoltă anvelopele roverului valorificând mulți ani de experiență în domeniul mobilității lunare, care datează din timpul misiunilor Apollo.
  • MDA Space se bazează pe zeci de ani de experiență în domeniul roboticii pentru zborurile spațiale cu echipaj uman și furnizează brațul robotic, asigurând o versatilitate sporită în plasarea și întreținerea încărcăturilor comerciale.

DESPRE LUNAR OUTPOST

Lunar Outpost este un lider în industria de mobilitate pe suprafața lunară, robotică spațială comercială și resurse spațiale. De la liniile sale de produse terestre care revoluționează sectorul calității aerului pe Pământ până la crearea de oxigen pe Marte, impactul companiei se întinde pe întreg sistemul solar. Roverul de explorare al Lunar Outpost, Mobile Autonomous Prospecting Platform (MAPP), va fi primul rover comercial pe Lună și primul rover din istorie care va explora Polul Sud lunar.

De la înființarea companiei în 2017, Lunar Outpost a strâns capital de la investitori de top și continuă să atragă parteneri de investiții puternici, în timp ce continuă să demonstreze oportunitatea pe care robotica avansată și autonomia o oferă noii economii spațiale și aici, pe Pământ. În 2021, Lunar Outpost a anunțat că roverul său MAPP, finanțat privat - inclusiv alocările de transport pentru echipamentele produse de MIT și Nokia - a fost programat pentru a fi livrat de un lander de tip Intuitive Machines la Polul Sud lunar. De atunci, Lunar Outpost a asigurat două misiuni suplimentare contractate pe suprafața lunară, dintre care una este complet comercială, iar cealaltă este un rover de explorare științifică finanțat de NASA. Pe lângă misiunile de mai sus, Lunar Outpost a câștigat, de asemenea, un contract cu NASA și Agenția Spațială Australiană pentru a proiecta și dezvolta un rover lunar pentru prima misiune a Australiei pe Lună, în cadrul programului Trailblazer.

Cu o serie de numeroase contracte active în domeniul comercial, al apărării și al spațiului civil, Lunar Outpost asigură următorul salt care va permite omenirii să devină interplanetară.

Aflați mai multe la lunaroutpost.com. Urmăriți-ne pe Twitter, LinkedIn, Instagram.

DESPRE LOCKHEED MARTIN

Lockheed Martin este o companie globală de tehnologie de apărare care încurajează inovația și promovează descoperirile științifice. Soluțiile noastre pentru toate domeniile de misiune și viziunea noastră privind securitatea secolului 21 accelerează furnizarea de tehnologii transformatoare pentru a ne asigura că cei pe care îi servim sunt mereu în fața celor pregătiți. Mai multe informații la Lockheedmartin.com.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri