Agricover si Bunge initiaza programul “SolPro- Parteneriatul National pentru Floarea Soarelui”, care isi propune sa sustina fermierii in vederea cresterii atat a suprafetelor cultivate cu floarea soarelui, cat si a productivitatii si calitatii recoltelor de acest tip, a anuntat astazi Agricover.
Prin parteneriatul SolPro, fermierii participanti sunt sprijinti pentru a creste nu numai cantitatea si calitatea recoltelor de floarea soarelui, dar si profitul obtinut.

Fermierii pot accesa pachetele tehnologice si serviciile integrate furnizate de Agricover: inputuri de calitate pentru infiintarea si intretinerea culturilor de floarea soarelui (seminte, pesticide si ingrasaminte produse de lideri in domeniu), servicii logistice si de siloz, consultanta tehnica de specialitate, suport financiar si asigurarea recoltei.

In plus, fermierii au optiunea de a fixa pretul recoltelor pentru orice cantitate si in orice moment de la infiintarea culturilor si pana la sfarsitul anului curent.

„Pentru Agricover, parteneriatul SolPro nu numai ca raspunde unor cerinte majore ale pietei, ci inseamna aplicarea modelului nostru general de business la nivelul culturilor de floarea soarelui. Agricover este un integrator in circuitul produselor si serviciilor pentru agricultura- un liant intre producatorii de inputuri (seminte, pesticide si ingrasaminte), fermieri si, respectiv, industriile procesatoare”, a declarat directorul general al Agricover, Robert Arsene.

In viitorul apropiat, parteneratul SolPro se va dezvolta si la nivelul altor culturi si industrii (grau- industria panificatiei etc), atragand parteneri procesatori lideri de piata.

“Ca orice parteneriat, SolPro aduce beneficii tuturor participantilor: fermierii – producatori de seminte de floarea soarelui, Bunge - ca procesator de floarea soarelui si Agricover ca integrator in circuitul produselor si serviciilor pentru agricultura”, a declarat Osmar Pereira, reprezentatul Bunge pentru Agribusiness-zona-Dunareana

Bunge a spus ca are doua obiective principale in acest parteneriat.

"In primul rand vrem sa diminuam impactul negativ al cresterii pretului materiei prime asupra consumatorului final. In al doilea rand, dorim sa ne dezvoltam afacerile in Romania, sa avem materie prima de calitate si intr-o cantitate suficienta, astfel incat sa nu fim nevoiti sa recurgem la importuri de seminte oleaginoase”, a afirmat Osmar Pereira.

In ceea ce priveste participarea Bunge la programul SolPro- compania are ca prim obiectiv diminuarea impactul negativ al cresterii pretului materiei prime asupra consumatorului final.

Productia interna de floarea soarelui a fost in scadere, 521.489 tone in 2007, fata de 1,6 milioane tone in anul 2006, in conditiile in care Romania are nevoie anual de circa 1,2 milioane de tone de floarea-soarelui pentru a-si asigura necesarul de ulei alimentar.

Pe plan mondial, in ultimii trei ani s-a inregistrat o crestere semnificativa a cererii de seminte oleaginoase, datorita atat dezvoltarii industriei de biocombustibili, cat si unui consum sporit de ulei alimentar, informeaza comunicatul de presa al Agricover.

Infiintata in 2000 prin fuziunea dintre SC Comcereal Buzau si Ulvex SA Buzau, Agricover si-a extins afacerile in domeniul agribusiness-ului, oferind in prezent solutii integrate pentru fermieri. Compania este structurata pe 5 divizii: distributie, cereale, silozuri, logistica si productie seminte (material genetic).

Cu aproximativ 800 de angajati, Agricover isi desfasoara activitatea de preluare a cerealelor in 32 puncte de lucru, baze de receptie si silozuri, situate in 9 judete. Compania dispune de o capacitate totala de depozitare de cca. 700.000 tone, ocupand locul al doilea ca si capacitate de insilozare a cerealelor in Romania.

Bunge a fost fondata in anul 1818 si este lider mondial in agribusiness si industria alimentara, cu operatiuni integrate desfasurate pe intreg mapamondul, mergand de la culturi agricole la retail. Compania are 22.000 de angajati in peste 450 de locatii din 32 de tari, dedicati dezvoltarii agribusiness-ului si lantului de productie a alimentelor la nivel mondial.

Bunge produce fertilizatori si hrana pentru animale, precum si seminte oleaginoase si de cereale, dezvoltate in cele renumite zone agricole din lume si transportate apoi catre clientii de pretutindeni. Compania proceseaza floarea soarelui in vederea obtinerii hranei pentru animale si a uleiului pentru industria alimentara si cea de biodiesel. De asemenea, Bunge produce ulei alimentar, maioneza, margarina si alte produse alimentare si prelucreaza grau si porumb pentru industria alimentara, cea a berii, precum si pentru alte categorii de companii.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri