18 Aprilie 2008

Alka Grup estimeaza exporturi de 2 mil. de euro, dublu fata de 2007

Alka Grup estimeaza dublarea valorii exporturilor pentru acest an, la circa doua milioane de euro, si dublarea cantitatii de produse exportate, la 900 de tone, potrivit reprezentantilor companiei, citati de NewsIn.

"Pentru 2008 Alka si-a propus sa dubleze exporturile in comparatie cu 2007, cifra propusa fiind de doua milioane de euro, respectiv circa 900 tone. In 2007, Alka a exportat peste 450 de tone produse, valoarea exporturilor s-a triplat in raport cu 2006, depasind cifra de un milion de euro. Un top al exporturilor indica pe prima pozitie produsele Nutline, urmate de Prajitura Casei si napolitanele ALKA si Alfers", arata oficialii Alka.

Alka detine doua unitati de productie, in Bucuresti (unde se produce linia de coloniale, cafea, napolitane, biscuiti, prajituri si o parte din segmental de fructe uscate) si in Filipestii de Padure (dedicata produselor Nutline).

Ţarile in care se exporta produse Alka sunt: Bulgaria, Moldova, Turcia, Italia si Irlanda, incepand cu 2007, s-au mai adaugat noua tari: Anglia, Croatia, Cipru, Grecia, Macedonia, Malta, Polonia, Spania si Ungaria. In toate aceste tari, compania insumeaza peste 9.000 de locatii in care sunt comercializate produsele Alka.

Potrivit datelor companiei, Alka Grup estimeaza inregistrarea unei cifre de afaceri de 51 milioane de euro in 2008, in crestere cu 37% fata de anul precedent. In 2007, vanzarile Alka Grup au crescut cu 25% fata de anul precedent, atingand o valoare de 37 milioane euro, evolutia fiind sustinuta, in principal, prin acoperirea mai eficienta a pietei locale traditionale cat si prin extinderea exporturilor.

Alka Grup este unul dintre liderii pietei producatorilor de dulciuri din Romania si are in portofoliu sapte marci - Alka, Alka-Prajitura casei, Nutline, ZEO, Dr. Krantz, Alfers, Gold Mocca si Stretto. Compania produce, ambaleaza si distribuie napolitane, prajituri, biscuiti glazurati si neglazurati in diverse sortimente, cafea si fructe uscate.



Citeste si