1 August 2005

Simplificarea birocratiei pentru IMM-uri intarzie

Cu toate ca potrivit articolului 11 din Legea nr. 346/14 iulie 2004 autoritatile publice au obligatia sa elaboreze si sa promoveze acte normative continand masuri de simplificare a procedurilor de acordare a accesului la retelele si serviciile de utilitati publice pentru IMM-uri, presedintele CNIPMMR, Ovidiu Nicolescu spune ca este prea mare birocratia.

Ovidiu Nicolescu spune ca accesul intreprinderilor mici si mijlocii la retelele si serviciile de utilitati publice este dificil pentru ca exista bariere administrative si financiare.

Procedurile cu durate mari de rezolvare si costurile ridicate sunt cateva dintre barierele din calea IMM-urilor, enumerate de presedintele CNIPMMR.

CNIPMMR propune unificarea etapelor de eliberare a avizelor sau acordurilor preliminare necesare pentru accesul IMM-uri la retelele de utilitati publice.

De asemenea, CNIPMMR propune elaborarea si implementarea de catre ANIMMC a unor programe speciale de facilitare a accesului IMM-urilor la retelele si serviciile de utilitati publice.



Citeste si