13 Noiembrie 2008

95% din angajatii Otel Inox Targoviste, in somaj tehnic



Aproape 95% din angajatii societatii targovistene Otel Inox sunt in somaj tehnic, masura fiind luata de la sfarsitul saptamanii trecute, pe fondul scaderii drastice a comenzilor, transmite NewsIn.

Liderul de sindicat de la Otel Inox, Dumitru Paraschiva, a declarat ca din cei 890 de salariati ai societatii doar 5% mai vin la lucru, urmand ca la finalul lunii noiembrie sa fie luata o decizie daca va fi reluata activitatea in decembrie.

“Avand in vedere situatia economica nefavorabila, reducerea drastica a comenzilor pe fondul crizei mondiale, se reduce temporar activitatea societatii. Prin rotatie, aproape 95% dintre angajati societatii vor pleca cu 75% (din salariu, n.r.) pana la sfarsitul lunii. A inceput deja de vinerea trecuta acest program”, a declarat Paraschiva.

Potrivit sursei citate, Otel Inox produce benzi si table din otel inoxidabil, care merg la export si care sunt folosite in aproape toate sectoarele industriale. Otel Inox este a doua societate din Targoviste care ia masura trimiterii in somaj tehnic a personalului, dupa ce aproximativ 3.000 de angajati de la Mechel Targoviste au stat acasa doua saptamani, primind 75% din salariu.



Citeste si