20 Noiembrie 2008

Alro va investi 1,5 mil. dolari in modernizarea laminorului de benzi la cald

Producatorul de aluminiu Alro Slatina (ALR) va investi 1,5 milioane de dolari pentru modernizarea laminorului de benzi la cald (LCB), ca urmare a aprobarii de suplimentare a bugetului de investitii pentru 2008 de catre Adunarea Generala a Actionarilor (AGA).

Cele 1,5 milioane dolari vor fi folosite pentru instalarea unui sistem de control al grosimii profilelor pentru LBC.

“Modernizarea laminoarelor combinatului face parte din programul nostru de crestere a capacitatii de productie pentru bunurile cu valoare adaugata mare si de livrarea de produse cu cel mai ridicat nivel calitativ, in concordanta cu cerintele clientilor nostri”, a declarat Gheorghe Dobra, director general Alro Slatina .

In 2008, compania a finalizat modernizarea Laminorului de Benzi la Rece, in urma unei investitii de 4,8 milioane de dolari. Ca urmare a lucrarilor de modernizare, capacitatea de procesare a laminorului de benzi la rece ajunge la 36.000 de tone pe an si creste calitatea laminatelor plate, precum foile de tabla sau rulourile.

“Alro continua strategia de dezvoltare, concentrandu-se pe activitatile de baza si pe controlul costurilor, pentru a ramane competitiv pe piata aluminiului, in ciuda conditiilor internationale dificile”, a mai Gheorghe Dobra.

Intre 2002 si 2007, Alro a investit peste 210 milioane dolari in proiecte tehnologice si de mediu.



Citeste si