2 Decembrie 2008

Complexul Energetic Rovinari va efectua investitii de circa 110 mil. euro, in 2009

Complexul Energetic Rovinari va efectua investitii de circa 110 milioane euro, in 2009, din care 70% vor reprezenta investitiile in mediu, a declarat, citat de NewsIn, directorul general al companiei, Laurentiu Ciurel.

"Din aceasta suma, 77,5 milioane euro au fost imprumutate de la UniCredit Tiriac Bank, iar restul de circa 32 milioane euro sunt din surse proprii ale companiei. 70% vor fi investitii in mediu, iar restul in retehnologizari", a precizat Laurentiu Ciurel.

UniCredit Tiriac Bank a aprobat finantarea Complexului Energetic Rovinari cu 77,5 milioane euro, pentru sustinerea primei etape dintr-un program de investitii de mediu de 162,7 milioane euro, in derulare pana in 2012, a anuntat banca la 17 noiembrie.

Complexul Energetic Rovinari este producator de energie electrica si a fost infiintat la 1 aprilie 2004. Actionariatul companiei este format din Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), care detine 76,27% din actiuni si din Fondul Proprietatea, care are 23,73% din actiuni.

Cele trei complexuri energetice din Oltenia (Turceni, Rovinari si Craiova) acopera circa o treime din productia de electricitate a Romaniei, fiind, dupa Hidroelectrica si Nuclearelectrica, producatorii celei mai ieftine energii din tara.



Citeste si