Desi industria mobilei resimte deja criza financiara globala, retailerul austriac de mobila Kika, ataca acum piata romaneasca considerand-o cu un potential foarte mare, in care companiile cu lichiditati pot profita de situatia actuala.
“Urmatorii doi ani vor fi foarte dificili si in industria de mobila, dar campanile care detin lichiditati vor putea profita de aceasta perioada in detrimentul celor care au nevoie de credit pentru expansiune”, a declarat directorul general al Kika, Paul Koch (foto).

El a mai spus ca investita de 31 milioane de euro necesara pentru deschiderea primului magazin Kika din Romania a fost realizata in mare parte din fonduri proprii, retailerul austriac recurgand doar intr-un procent foarte mic la creditare.

“Kika este o afacere de familie care se bazeaza foarte mult pe investitii proprii. In afara magazinului din Bucuresti am semnat deja pentru inca 5 locatii”, a declarat Alexandu Creanga, country manager Kika.

El a mai spus ca, in urmatorii ani, pe langa locatiile din tara, Kika titeste inaugurarea a inca 2 magazine in Capitala.

Retailerul are in plan sa deschida alte 3 magazine pana la finele lui 2011, in Constanta, Timisoara si Oradea, acestea urmand a fi finantate in mare parte din fonduri proprii care se vor ridica la 30-40 mil. euro.

Noul magazin Kika din Bucuresti este situat in parcul comercial West Park din zona Militari, care are o suprafata totala de aproximativ 250.000 m.p. Cu o suprafata totala de 27.000 m.p, Kika ofera o gama de peste 50.000 de articole, incepand cu segmentul cash&carry si „do it yourself” pana la marci internationale de renume din domeniul design-ului interior.

Astfel, intrarea Kika pe piata locala va inaspri concurenta atat pe segmentul produselor cu preturi accesibile, dar si pe nisa mobilei de lux.

In ceea ce priveste producatorii cu care vor colabora pe segmentul de mobila, cei de la la Kika prefera colaborarea cu producatorii externi alaturi de care au mai avut deja parteneriate si in alte tari si de la care obtin preturi preferentiale. “85% dintre furnizorii nostri vor fi din Europa, iar obiectele de decoratiuni interioare vor fi importate din Asia”, a mai declarat directorul general al Kika.

In anul 2000, Kika a deschis primul sau magazin in Ungaria, in 2005 a intrat pe pietele ceha si slovaca, iar anul trecut a penetrat si piata croata.

Cu un total de 63 de magazine in Austria si in regiune, grupulul Kika/Leiner este unul dintre liderii pietei de mobila din Europa, cu o cifra de afaceri inregistrata in anul fiscal 2006-2007 de 1,2 miliarde de euro.

Dezvoltarea retelei de magazine vizeaza si alte piete, precum Serbia, unde inaugurarea unui prim magazin este iminenta, potrivit datelor oficialilor companiei. De asemenea, retailerul opereaza magazine si pe alte continente, in sistem de franciza, iar Rusia reprezinta urmatoarea tinta pentru companie.

Principalii concurenti ai Kika pe piata autohtona a mobilei sunt Mobexpert, Staer, IKEA, Elvila sau Neoset.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri