21 Ianuarie 2009

O fabrica din Alexandria reduce la patru zile saptamana de lucru

Saptamana de lucru a angajatilor societatii Koyo Romania SA (fabrica de rulmenti) din municipiul Alexandria a fost redusa la patru zile lucratoare, pana la depasirea problemelor cauzate de criza economica, a declarat liderul sindical Andrei Tanase.

Liderul Sindicatului Independent din Koyo Romania, Andrei Tanase, a precizat ca propunerea a venit din partea patronatului japonez si a fost adoptata de sindicat pentru a evita disponibilizarea de personal, relateaza NewsIn.

"Am cazut de acord cu patronatul sa adoptam aceasta masura pentru a evita trimiterea in somaj a unui numar mare de angajati. De altfel, din luna octombrie, 270 de muncitori sunt in somaj tehnic si se preconizeaza ca de la 1 februarie numarul lor sa creasca cu inca aproximativ 80 de persoane", a declarat liderul de sindicat.

El a precizat ca masura a intrat in vigoare de saptamana trecuta, vineri fiind zi nelucratoare.

Andrei Tanase a mai spus ca, la finalul acestei saptamani, sindicatul se va intalni din nou cu reprezentantii patronatului japonez pentru a discuta despre problemele aparute din cauza crizei economice. Liderul sindical sustine ca, deocamdata, nu s-a pus in discutie disponibilizarea de personal si se cauta solutii alternative pentru pastrarea celor 2.000 de angajati ai unitatii.

Fabrica de rulmenti din Alexandria are ca actionar majoritar, din anul 1998, firma Koyo din Japonia, care a investit pentru retehnologizare cateva zeci de milioane de dolari.



Citeste si