Furnizorul de servicii medicale private Medcenter are un plan de investii in valoare de 8 mil. euro anul acesta, buget care va fi folosit in principal in extinderea retelei cu inca 5 clinici.
“Se va urmari alocarea fondurilor catre adaugarea a inca cinci orase la reteaua proprie Medcenter, investitia in echipamente, precum si in dezvoltarea personalului”, a declarat, pentru Wall-Street, Florin Balanica, directorul general al Medcenter care adauga ca anul 2009 va fi un an atat al dezoltarii cat si al consolidarii, atat din punct de vedere al portofoliului de clienti cat si al pozitiei pe piata.

Compania a atins in 2008 o cifra de afaceri de circa 11 milioane euro, ceea ce reprezinta o crestere de 33% fata de anul precedent si chiar o depasire a estimarilor initiale, pentru anul acesta estimand o cifra de afaceri de 13 mil. euro. Ponderea segmentului corporate in cifra de afaceri a fost de aproximativ 30%. “Este posibil ca impactul crizei internationale asupra clientilor corporate sa duca in anul 2009 la scaderea cererii de servicii medicale, prin prisma faptului ca va fi un an in care companiile vor reduce din beneficiile extra-salariale oferite angajatilor, printre care se numara si abonamentele medicale si asigurarile de sanatate”, afirma reprezentantul Medcenter care considera totusi ca efectele crizei mondiale vor fi resimtite din plin mai degraba in alte domenii decat cel de serviciile medicale.

O masura care vizeaza reducerea costurilor in cadrul Medcenter este aceea de a nu mai face angajari in 2009. “Nu a fost luata in calcul pana acum reducerea numarului de angajati, masurile luate de noi limitandu-se la decizia de a nu ne mai mari echipa in 2009, de a ramane la structura actuala. Dat fiind ca an de an se face o evaluare clara a fiecarui angajat si a rolului sau in companie, dar si faptului ca nu estimam o scadere a activitatii noastre, nu consideram necesara o asemenea masura, cu atat mai mult cu cat ar avea un impact negativ deosebit asupra echipei noastre”, declara seful Medcenter. In cadrul Medcenter lucreaza in prezent circa 500 de persoane, atat in regim full-time, cat si colaboratori.

Reprezentantul Medcenter considera ca, in ciuda contextului economic nevavorabil, piata de servicii medicale private va inregistra o crestere de circa 15% in 2009. “Spre deosebire de anul 2008, in care serviciile medicale private au primit chiar denumirea de “vedete ale economiei” datorita cresterii spectaculoase inregistrate, anul 2009 va insemna o incetinire a acestui ritm, dar estimam ca va avea totusi un avans de cca 15%”, afirma Balanica.

Prima unitate Medcenter a aparut in 1998 la Iasi, iar in 2001 a fost deschisa prima clinica din Capitala. In 2003 a urmat extinderea la Focsani, in 2004, a doua clinica in Bucuresti, in 2005 a fost castigata licitatia pentru externalizarea serviciilor de laborator din Buzau, Braila, Focsani, in 2006 s-au deschis noi clinici la Cluj si Buzau.

Medcenter este una dintre putinele retele de clinici care au demarat primele proiecte in provincie, in timp ce restul operatorilor au preferat pentru inceput piata Capitalei.

Principalii jucatoride pe piata serviciilor medicale private, paiata estimata la 350-400 milioane euro sunt: MedLife, Medicover, Romar, Centrul Medical Unirea, Medcenter, Medsana, Sanador, Gral.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri