Salariatii rafinariei Steaua Romana Campina intra, de la 1 aprilie, in somaj tehnic, primind 75% din salariul negociat, aceasta fiind singura solutie pe care conducerea societatii a gasit-o pentru a nu-i disponibiliza pe cei 400 de angajati, scrie NewsIn.

Singura conditie pe care Consiliul de Administratie al Rafinariei Steaua Romana a impus-o oamenilor a fost aceea de a veni zilnic la serviciu. "Astfel putem sa mai si producem, sa aducem bani societatii si, in acest fel, nici nu vom avea contractul de munca suspendat pe perioada somajului. A fost o intelegere intre sindicat si patronat", a declarat viceliderul de sindicat din Rafinaria Steaua Romana, Dan Telegescu.

Blocajul financiar la rafinaria campineana a aparut ca urmare a nereturnarii valorii TVA-ului pentru produsele petroliere exportate in decursul anului trecut. ANAF are de platit catre Steaua Romana peste 40 de milioane de lei, iar societatea se afla in proces cu Ministerul Finantelor inca din anul 2008.

Dan Telegescu a tinut sa precizeze ca aceasta masura este luata pentru o perioada de maximum trei luni. "Daca pe 26 mai, cand e procesul cu Ministerul Finantelor, nu se rezolva favorabil, in sensul sa trebuiasca sa primim banii datorati, atunci chiar nu mai exista nicio portita de scapare pentru Rafinarie", a conchis viceliderul de sindicati din Rafinaria Steaua Romana.

Cei peste 400 de salariati ai Rafinariei "Steaua Romana" Campina au primit pe 26 februarie notificare de concediere colectiva, din cauza ca societatea a intrat in incapacitate de plata. Sindicalistii au pichetat, pe 2, 3 si 4 martie sediul Guvernului, si apoi – pe 10 si 11 martie – Palatul Cotroceni, protestand impotriva tergiversarilor in ceea ce priveste plata datoriilor de la ANAF.


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Vremea nefavorabila ingreuneaza exportul