"Nu m-am razgandit, cred in continuare ca este corect ca demnitarii din Romania (Presedinte, presedintii Parlamentului, ministrii etc.) trebuie sa aiba un salariu decent, cel putin egal cu alti functionari din subordine si relativ asemanator cu ceea ce se intampla in Europa. Dar la fel de corect este ca aceasta marire de salariu sa fie facuta in acelasi timp cu salariile celorlalti angajati din sectorul public. Asa ca pot sa mai astept pana vom adopta noua Lege a Salarizarii! In consecinta, am luat decizia personala ca incepand cu data de 1 August sa donez diferenta de salariu primita prin «faimoasa ordonanta» catre echipa de baschet a Clubului Steaua (care, anul acesta, joaca dupa multi ani din nou intr-o competitie europeana). Asa am sufletul impacat si fac si un gest simbolic de sprijin pentru echipa si sportul pe care le iubesc atat de mult de peste 30 de ani!", a scris Victor Ponta pe pagina sa de Facebook, scrie Mediafax.

Primul ministru adauga ca ii sunt total indiferente comentariile "Propagandei" si "demagogia unor consilieri prezidentiali care criticau pe la TV masura si acum vor incasa banii cu tupeul deja consacrat". Salariile demnitarilor vor fi majorate din 1 august, sumele necesare aplicarii acestor cresteri fiind incluse in buget la rectificarea bugetara.

Guvernul nu a rediscutat, marti, OUG care majoreaza salariile demnitarilor, desi premierul Victor Ponta anuntase anterior ca "va lua o decizie politica" in acest sens, el exprimandu-si totodata dezacordul fata de cresterea salariilor demnitarilor inainte de intrarea in vigoare a Legii salarizarii.

Astfel, OUG adoptata de Guvern in perioada in care vicepremierul Gabriel Oprea era prim-ministru interimar a ramas in vigoare, desi Victor Ponta a declarat anterior ca nu este de acord cu acest act normativ si ca marti va lua o decizie politica in acest sens.

Citeste si:

Premierul Victor Ponta a declarat marti, la postul B1 TV, ca nu a fost de acord cu ordonanta privind marirea salariilor demnitarilor de la 1 august, dar nu a vrut sa creeze o situatie "penibila" din punct de vedere politic si nu voia sa para ca se razbuna pe presedintele Klaus Iohannis taindu-i salariul.

"S-au pus bani. S-a schimbat schimbarea. (...) Eu nu mi-am schimbat parerea asupra faptului ca a fost inoportun si ca trebuia sa marim salariile la demnitari odata cu toata lumea. Dar, doua lucruri foarte politice: unu, insemna sa abrog un lucru facut cu buna credinta de catre domnul Oprea, ceea ce din punct de vedere politic era o situatie penibila si, doi, - ca asta a fost si opinia si a lui Liviu Dragnea si a celorlalti sefi de coalitie - parea ca ma razbun pe domnul Iohannis, ca ii tai salariul, ori razbunarea nu e arma cea mai buna in politica. Nu mi-am schimbat parerea, dar am inteles punctul de vedere al colegilor mei si am pus bani acolo", a spus Ponta. Referitor la faptul ca presedintele interimar al PSD Liviu Dragnea a sustinut bugetarea ordonantei, premierul a declarat ca a tinut cont de sugestia acestuia.

"Eu am tinut cont, domnul Dragnea e acum presedintele PSD, eu sunt un simplu membru de partid. (...) Opinia lui Liviu Dragnea a fost ca ne asumam, decat sa se spuna ca ne razbunam pe Klaus Iohannis si ii taiem salariul. De altfel, astazi, cati bani a cerut Administratia Prezidentiala pentru cheltuieli suplimentare atat i-am dat, niciun leu mai putin, ca sa nu se spuna «Ponta ii taie banii lui Iohannis» si alte lucruri care sunt destul de meschine", a mentionat el.

Premierul spunea, cu cateva zile inainte sa se intoarca din Turcia, dupa operatia suferita la genunchi, ca nu a fost de acord cun ordonanta privind majorarea salariilor demnitarilor. "Am spus ca, intr-adevar, demnitarii trebuie sa fie bine platiti, dar odata cu Legea salarizarii. Nu am vrut sa creez impresia ca am ceva cu ceea ce s-a discutat intre domnul Iohannis si Oprea in absenta mea. Dar revin la decizia mea si miercuri vom adopta alta. Nu se maresc salariile demnitarilor decat odata cu bugetarii", scria Ponta pe Facebook, la inceputul lui iulie.