5 Mai 2009

Guenter Vosskaemper pleaca de la conducerea Praktiker Romania



Compania de bricolaj Praktiker Romania are, incepand de pe 1 mai, un nou director general, in persoana lui Michael Krahn, el succedandu-l in aceasta functie pe Guenter Vosskaemper (foto), cel care a condus organizatia din anul 2002.
Guenter Vosskaemper a plecat din Romania pentru a prelua functia de director general al filialei Praktiker din Turcia.

Decizia a fost luata la nivelul grupului Praktiker, fiind impusa de nevoia de a impulsiona activitatea companiei din Turcia. Din acest motiv s-a ales ca in fruntea filialei sa fie numit unul dintre cei mai de succes directori generali din structura internationala Praktiker.

Inainte de a veni in Romania, Guenter Vosskaemper a avut in cadrul grupului un parcurs profesional ce a inclus diverse responsabilitati atat in structura organizatiei din Germania, cat si la Praktiker Ungaria, unde a fost director de vanzari intre 1998 si 2002.

In varsta de 48 de ani, Michael Krahn a fost desemnat pentru acest mandat dupa un parcurs de aproape 20 de ani in cadrul grupului Praktiker, ultima pozitie inainte de cea actuala fiind de director de vanzari al Praktiker Polonia.

Noua sa functie nu este prima detinuta in structura de conducere a filialei romanesti. Michael Krahn a mai facut parte din Consiliului de administratie al Praktiker Romania din 2002 pana la sfarsitul anului 2007, pe pozitia de director de vanzari.

“Legatura mea cu Romania si cu fostii colegi s-a dovedit foarte puternica, de aceea privesc aceasta numire ca pe o intoarcere acasa”, a declarat Michael Krahn, actualul director general Praktiker Romania.

„Preluarea noii functii imi da sansa de a conduce o organizatie puternica, pe care am avantajul sa o cunosc foarte bine, dupa cei sase ani in care am lucrat aici. Praktiker Romania este liderul unei piete care este extrem de dinamica si tot mai competitiva. Intentia noastra, a mea si a colegilor mei din Consiliul de Administratie, este sa-i consolidam aceasta pozitie. Strategia pe care o avem se bazeaza pe resursele, experienta si avantajele date de cei 7 ani de crestere si de prezenta Praktiker la nivel national. Vom folosi aceste avantaje pentru a ne impune si mai departe ca lider de necontestat al segmentului do-it-yourself, chiar si in conditiile presiunii exercitate de criza economica asupra pietei pe care activam”, a mai declarat noul sef al Praktiker Romania.

Praktiker are 25 de magazine in Romania la finele lunii martie, dupa ce a extins reteaua cu cinci unitati in 2008.
Grupul german de bricolaj Praktiker a raportat vanzari in valoare de 192,13 milioane lei (45,1 milioane euro) in primele trei luni ale anului, inregistrand astfel o scadere de 2,6% in moneda locala si de 15,6% in euro.
Pentru anul fiscal 2008, Praktiker Romania a raportat vanzari totale de 1,077 miliarde lei (292,5 mil. euro), cu 28,4% in crestere fata de rezultatul din anul precedent.

Principalii competitori ai retailerului de bricolaj sunt bauMax, Bricostore, Hornbach si Mr. Bricolage, precum si retelele locale Dedeman, Arabesque si Ambient.



Citeste si