21 Mai 2009

Lidl construieste un supermarket la Galati



Concernul german Lidl & Schwarz.Co & KG a primit autorizatie de constructie pentru un supermarket Lidl in municipiul Galati, investitia anuntata fiind de 5 milioane de euro.
Concernul german Lidl & Schwarz.Co & KG, care gestioneaza si afacerea Kaufland, va construi un centru comercial pe strada Dragalina, nr. 1, in vecinatatea Unitatii Militare 01229. Suprafata totala de teren pe care se propune construirea spatiului este de 4.698 mp, din care 4.489 este in proprietatea companiei galatene Unicom, iar suprafata de 209 mp este in proprietatea Consiliului Local si se propune darea in folosinta sau inchirierea ei, potrivit NewsIn.

Potrivit aceleiasi surse, spatiul comercial va avea o suprafata de 1.516 mp, dintre care 1.446 mp vor fi destinati vanzarii, iar restul de 261 mp vor fi spatii auxiliare. Pe o suprafata de 2.912 mp vor fi amenajate 91 de de locuri de parcare si spatiile carosabile, iar 270 mp vor avea destinatia de spatii verzi.

Valoarea aproximativa a investitiei este de 5 milioane de euro. Lucrarile de constructie vor incepe la sfarsitul acestui an si vor dura mai putin de doi ani. Prin construirea supermarketului de la Galati, retailerul german Lidl va crea cateva zeci de locuri de munca.

Lidl detine peste 800 de magazine in Germania, Cehia, Slovacia, Polonia, Croatia, Romania si Bulgaria. In tara noastra, compania este prezenta din 2005, prin divizia Kaufland.



Citeste si