Rafinaria Steaua Romana va pune in functiune, la inceputul lui 2010, instalatia noua de hidratare uleiuri si motorine, investitie ce se ridica la 18,5 milioane euro, a declarat directorul general al rafinariei, Nicolae Bucur.
"Am inceput aceasta investitie anul trecut. La inceputul anului viitor, o vom porni. Banii necesari au fost luati cu imprumut de la BCR", a declarat Bucur, citat de NewsIn.

Rafinaria a finalizat anul trecut modernizarea instalatiei de epurare ape uzate, de 1,6 milioane euro, potrivit directorului general.
Steaua Romana este cea mai veche rafinarie din Romania. A fost infiintata in anul 1895 si are un capital integral privat romanesc.

Peste 40% din productia rafinariei o reprezinta exporturile si are o cifra de afaceri de peste 100 milioane euro pe an. Capacitatea sa nominala de rafinare este de 400.000 tone titei/an, insa, in ultimii cinci ani, a lucrat la 60% din capacitate. Steaua Romana este singurul producator de parafina din tara. (n.r. substanta solida, alba, formata dintr-un amestec de hidrocarburi saturate obtinute la distilarea titeiului si intrebuintata la fabricarea lumanarilor, la impregnarea hartiei si a tesaturilor, ca materie prima in industria chimica).


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Guvernul francez cere Renault să nu îşi mai dezvolte producţia peste hotare
Setari Cookie-uri