România a obținut găzduirea EURO U21 din 2023 alături de Georgia

Succesul dosarului de candidatură FRF înseamnă participarea României U21 la turneul final de peste trei ani, a treia calificare consecutivă la EURO reprezentând o premieră istorică la acest nivel pentru fotbalul românesc. Iar România devine țara europeană gazdă la două EURO U21!

UEFA a anunțat prin decizia Comitetului Executiv de astăzi, 3 decembrie 2020, faptul că EURO U21 din 2023 va fi găzduit de România și Georgia. Turneul final, la care vor participa 16 echipe, între care reprezentativele țărilor-gazdă, va fi organizat în țara noastră în două orașe, Cluj-Napoca și București, fiecare oraș urmând a fi gazda unei grupe. Stadioanele din România, în ordinea capacității, vor fi:

  • Arena Națională (București) – 54.028 locuri
  • Stadionul Steaua (București) – 31.254 locuri
  • Cluj Arena (Cluj-Napoca) – 30.201 locuri
  • Dr. Constantin Rădulescu (Cluj-Napoca) – 23.500 locuri

În Georgia, partidele se vor desfășura pe stadioanele

  • Dinamo Arena (Tbilisi) – 54.202 locuri
  • Stadionul “Mikheil Meskhi” (Tbilisi) – 25.154 locuri
  • Stadionul Batumi (Batumi) – 20.383 locuri
  • Stadionul Fazisi (Poti) – 8.200 locuri

Meciul de deschidere va avea loc în România

Meciul de deschidere va avea loc în România, iar ultimul act al competiției se va desfășura în Georgia.

România a primit onoarea și responsabilitatea de a găzdui EURO 2020, de a organiza tragerea la sorți pentru acest Campionat European, apoi întreg turneul EURO pentru U19 de anul viitor. În același timp, Georgia a ratat finala Europa League de anul viitor și șansa EURO 2020.

Citeste si:
Dinamo a recuperat prejudiciul creat de fostul președinte executiv
Dinamo a recuperat...

Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal

România devine astfel singura țară europeană gazdă la două turnee finale U21, după cel găzduit în 1998. Campionatul European în formatul cu țară sau țări-gazdă a debutat în 1994 și ediția 2023 va fi cea cu numărul 16 de acest fel. Până acum au fost gazde, o singură dată, cronologic: Franța, Spania, România, Slovacia, Elveția, Germania, Portugalia, Olanda, Suedia, Danemarca, Israel, Cehia, Polonia, Italia, Ungaria și Slovenia (2021).

Trei EURO consecutive, obiectiv: Jocurile Olimpice 2024!

Reprezentativa U21 s-a calificat la EURO 2019 din Italia și San Marino, unde a reușit cea mai bună performanță de până acum, disputarea semifinalelor și calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo de anul viitor.

Campania următoare s-a încheiat luna trecută cu a doua calificare consecutivă, de data aceasta la EURO 2021 din Ungaria și Slovenia. O altă premieră, singura prezență la un turneu final U21 anterioară rezultatelor succesive fiind ediția 1998, când România a găzduit după calificarea prin preliminarii.

Citeste si:
Marius Șumudică nu mai este antrenorul echipei Gaziantep FK
Marius Șumudică nu mai este...

Prin găzduirea EURO 2033, România U21 va fi astfel prezentă la al treilea turneu final consecutiv. Iar obiectivul este calificarea în ediția următoare a Jocurilor Olimpice, Paris 2024, parcursul în Campionatul European U21 din 2023 fiind singurul care oferă această posibilitate.

Sursa foto: www.frf.ro


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »Setari Cookie-uri