CEZ a inceput discutiile pentru achizitia Electrica Oltenia

Compania ceha de electricitate CEZ a lansat discutii pentru a achizitiona participatii detinute de alti investitori in divizia sa de distributie din Romania, a anuntat compania, conform Reuters.
CEZ a achizitionat in 2005 o participatie de 51% din compania romaneasca de distributie Electrica Oltenia, pentru suma de 166,5 milioane euro si ca parte a acordului de privatizare, poate cumpara participatiile minoritare, a declarat purtatoarea de cuvant a CEZ, Eva Novakova, intr-un email.

"Am lansat discutiile cu detinatorii participatiilor, insa datorita faptului ca negocierile sunt in curs, nu putem comenta sau oferi informatii suplimentare", a adaugat Novakova, citata de NewsIn.

Aceasta nu a oferit detalii despre termenii negocierilor.

Grupul ceh CEZ a.s. detine 51% din CEZ Distributie, 51% din CEZ Vanzare si 51% din CEZ Servicii.
Fondul Proprietatea detine 30% din actiunile CEZ Distributie SA, 30% din CEZ Vanzare SA si 12% din CEZ Servicii SA.

Actionarii Fondului Proprietatea vor decide, in 27 iulie, in legatura cu eventuala vanzare, "impreuna sau separat", a participatiilor detinute la trei companii controlate de grupul energetic ceh CEZ pe piata romaneasca, in urma suplimentarii ordinii de zi a AGA.

La toate cele trei companii controlate de CEZ mai este actionar, pe langa grupul cehesc si Fondul Proprietatea, compania Electrica SA, cu detineri de 19% din CEZ Distributie, 19% din CEZ Vanzare si 37% din CEZ Servicii.

Fondul Proprietatea are in portofoliu participatii la 88 de companii, cele mai multe din domeniul energetic, astfel ca o eventuala iesire din actionariatul celor trei companii ar reduce numarul de detineri la 85.

Grupul CEZ este unul dintre cei mai puternici producatori, furnizori si distribuitori de energie din Europa, atat din punct de vedere al capacitatilor operationale cat si din punct de vedere al numarului de clienti deserviti, fiind al doilea mare exportator de energie din Europa.

CEZ Romania SRL, filiala a grupului ceh CEZ, a fost infiintata in 2005, prin achizitionarea pachetului majoritar de actiuni ale companiei Electrica Oltenia. Domeniul de activitate al companiei este distributia si furnizarea energiei electrice.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri