20 August 2009

Lego, crestere cu 60% a profitului din S1



Lego A/S, cel mai mare producator european de jucarii, a raportat o crestere cu 60% a profitului din primele sase luni ale anului, cresterea vanzarilor fiind sprijinita de jucariile inspirate de seria de filme „Star Wars”.
Profitul net a urcat la 684 milioane coroane daneze (130 milioane dolari), de la 427 milioane coroane daneze, in primele sase luni din 2008. Vanzarile au urcat cu 23%, la 4,37 miliarde coroane daneze, titreaza Bloomberg, citeaza NewsIn.

Directorul executiv al companiei, Joergen Vig Knudstorp, considera ca este dificil sa faca estimari privind rezultatele anuale, in contextul in care vanzarile de jucarii cresc in ultima parte a anului.

Lego a fost fondata in 1932 si isi vinde produsele in peste 130 de tari. Compania este detinuta de Kjeld Kirk Kristiansen, nepotul fondatorului companiei.

Acesta ocupa pozitia 318 in topul celor mai bogati oameni din lume, cu o avere estimata la 2,1 miliarde dolari, conform unui top intocmit de Forbes.

Mattel Inc., cel mai mare producator mondial de jucarii, a afisat anterior o scadere cu 19% a veniturilor din al doilea trimestru.



Citeste si