31 Martie 2010

Macromex isi face fabrica de paine. Avocatii de la Bostina&Asociatii au asistat compania juridic



Casa de avocatura Bostina si Asociatii a asistat Macromex, cel mai mare distribuitor de produse congelate de pe piata, in proiectul de construire a unei fabrici de produse de panificatie la Campia Turzii, printr-un joint-venture cu producatorul belgian de produse de panificatie si patiserie La Lorraine.
Acesta este primul joint-venture cu o companie straina al distribuitorului roman.

Echipa de avocati implicata in proiect a fost coordonata de avocatii parteneri Cristina Maxim si Ovidiu Mihut.

“Proiectul a reprezentat o reala provocare pentru intreaga echipa, atat prin prisma implicatiilor juridice, cat si a complexitatii structurii comerciale. Ne face o reala placere sa vedem proiectul concretizat, in special pentru ca acesta a fost primul joint-venture strain pentru compania pe care am asistat-o”, spune avocat partener Cristina Maxim.

Fabrica si centrul de distributie la temperatura controlata ar urma sa fie operationale la sfarsitul anului 2011 si vor avea impreuna aproximativ 100 de angajati, investitia totala ridicandu-se la circa 8 milioane de euro, conform datelor facute publice anterior de catre companie.

“Proiectul realizat de Macromex impreuna cu partenerii belgieni a insemnat o provocare sub toate aspectele: complexitate, ritm de lucru, armonizarea solicitarilor in conformitate cu prevederile legale aplicabile, si a fost gandit pana in cel mai mic detaliu de catre cei doi actionari, cu previzionarea deciziilor ulterioare inclusiv pe termen mediu si lung. Mecanismul decizional generat de structura societatii create (parteneri egali in participatii, responsabilitate si nivel decizional) a fost o reala provocare, iar solutiile alese de catre cele doua parti au fost la cel mai ridicat standard profesional. Proiectul este unul ambitios, de anvergura, iar implicarea partilor a fost direct proportionala cu intentiile de dezvoltare si dinamica acestei piete”, spune avocat partener Ovidiu Mihut.

Macromex este cel mai mare distribuitor de produse congelate de pe piata, cu afaceri de 117 mil. euro in 2009. La Lorraine face parte din grupul belgian Vanherpe Food Group, care are si o divizie de dulciuri - Astra Sweets - si o companie de morarit, Paniflower



Citeste si