Reprezentantii magazinului Cora precizeaza ca produsele lor de panificatie nu contin xilina si ca termenul a aparut pe eticheta dintr-o greseala de tipar, precizarea fiind facuta dupa ce miercuri a aparut in presa informatia ca mai multe hipemarketuri au fost amendate pentru folosirea substantei.

"Referitor la informatiile conform carora in unele dintre hipermarketurile Cora au fost identificate produse de panificatie pe eticheta carora era mentionata xilina, precizam ca este vorba despre o greseala de tipar. Xilina nu face parte din ingredientele ce stau la baza produsului nostru.

Furnizorul nostru de materie prima, Lessafre Romania, a confirmat printr-o scrisoare oficiala catre conducerea Cora, ca xilina apare in mod eronat ca substanta aflata in compozitia produselor livrate de acesta si folosite de Cora Romania la fabricarea painii. Furnizorul respectiv a luat deja masura rectificarii etichetelor. Cora Romania a retras din magazine produsele respective", a declarat Eugen Zbircea, director Cora Pantelimon, potrivit NewsIn.

Reprezentantii Autoritatii Nationale Sanitar-Veterinare au verificat marti etichetele produselor de panificatie din magazinele Cora si au descoperit ca pe acestea era mentionata xilina ca ingredient. Reprezentantii ANSVSA au luat masura de suspendare a activitatii celor trei brutarii Cora din Bucuresti pana la verificarea produselor la laboratoare de specialitate si au aplicat sanctiuni de 32.000 de lei.
Xilina este o substanta chimica, farmaceutica, cu rol de anestezic local.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Prima platforma de eCommerce din domeniul materiilor de panificatie