"Referitor la informatiile conform carora in unele dintre hipermarketurile Cora au fost identificate produse de panificatie pe eticheta carora era mentionata xilina, precizam ca este vorba despre o greseala de tipar. Xilina nu face parte din ingredientele ce stau la baza produsului nostru.

Furnizorul nostru de materie prima, Lessafre Romania, a confirmat printr-o scrisoare oficiala catre conducerea Cora, ca xilina apare in mod eronat ca substanta aflata in compozitia produselor livrate de acesta si folosite de Cora Romania la fabricarea painii. Furnizorul respectiv a luat deja masura rectificarii etichetelor. Cora Romania a retras din magazine produsele respective", a declarat Eugen Zbircea, director Cora Pantelimon, potrivit NewsIn.

Reprezentantii Autoritatii Nationale Sanitar-Veterinare au verificat marti etichetele produselor de panificatie din magazinele Cora si au descoperit ca pe acestea era mentionata xilina ca ingredient. Reprezentantii ANSVSA au luat masura de suspendare a activitatii celor trei brutarii Cora din Bucuresti pana la verificarea produselor la laboratoare de specialitate si au aplicat sanctiuni de 32.000 de lei.
Xilina este o substanta chimica, farmaceutica, cu rol de anestezic local.