12 Mai 2010

Reactie: Impozitarea tichetelor de masa va avea un impact dramatic in economia romaneasca



Decizia Guvernului de a impozita tichetele de masa, potrivit memorandumului incheiat cu CE, a starnit reactii virulente in randul emitentilor de tichete.
Impozitarea tichetelor de masa anuntata ca proiect al Guvernului va avea un impact dramatic asupra economiei romanesti, determinand scaderea incasarilor la Bugetele de Stat, precum si cresterea somajului, conform estimarilor Asociatiei Profesionale a Emitentilor de Tichete (APET).

“Peste 2 milioane de salariati, in exclusivitate din sectorul privat, vor suferi o scadere dezastruoasa a puterii de cumparare, cu aproape 30% din valoarea salariului minim pe economie. Intr-un context economic si social deja extrem de dificil, scaderea dramatica a puterii de cumparare a peste 2 milioane de salariati care beneficiaza in prezent de tichete de masa se va traduce printr-o noua scadere a consumului, neinsotita din pacate de nicio crestere a incasarilor la bugetele Statului” se arata in comunicat.

Printre potentialele consecinte ale impozitarii tichetelor se numara scaderea consumului si disparitia a aproximativ 25.000 de locuri de munca din sectorul companiilor producatoare si emitente de tichete.

Sistemul tichetelor de masa genereaza incasari anuale de peste 360 milioane de euro, provenite din TVA la produsele alimentare si din impozit pe profit al companiilor producatoare si emitente.



Citeste si