30 Noiembrie 2005

O singura oferta pentru Laminorul Braila

Compania Danscan Steel a depus, pana la termenul limita, singura oferta de preluare a societatii Laminorul Braila. Este pentru a doua oara cand compania daneza este singura care depune actele in vederea achizitionarii pachetului majoritar, in prima faza fiind respins pentru ca nu a depus toate documentele de participare, conform prevederilor legale si dosarului de prezentare.

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului controleaza 69,9% din actiunile Laminorul Braila, iar pachetul lansat la vanzare reprezinta 68,3% din capitalul social al producatorului de materiale feroase primare si semifabricate. Potentialii investitori au fost avertizati ca in contractul de vanzare-cumparare actiuni va fi introdusa o clauza prin care cumparatorul se angajeaza, in mod ferm si irevocabil, sub sanctiunea desfiintarii contractului ca, in calitate de actionar majoritar la Laminorul, sa asigure plata catre AVAS a ajutorului de stat acordat, in valoare de 95 miliarde de lei. In situatia in care societatea nu va plati aceasta datorie, cumparatorul se va obliga sa plateasca, el insusi, datoria societatii catre AVAS.

Firma din Braila a fost cumparata, anul trecut, de grupul international Tenaris, impreuna cu Silcotub Zalau si Tubinox Bucuresti. Tenaris a preluat societatea Tubman International, care detinea participatii majoritare la cele trei companii. Ulterior, Tenaris a transferat Laminorul Braila, cu titlu gratuit, in portofoliul AVAS. Tubman International detine in prezent 16,2% din titlurile companiei romanesti



Citeste si