30 Iunie 2010

Agricola Bacau investeste 150.000 euro in relansarea gamei de specialitati feliate



Agricola Bacau relanseaza gama de specialitati feliate in urma unei investitii de aproximativ 150.000 euro.
“Estimam ca aceasta relansare sa aduca un plus de vanzari de 30% in ce priveste gama de specialitati feliate, in perioada urmatoare”, a declarat Angelica Boboutanu Smil (foto), director Salbac, divizia de preparate din carne fierte-afumate si crude-uscate.

In primul trimestru al anului in curs, vanzarile pe segmentul salamuri crude-uscate si preparate fierte-afumate, obtinute la Salbac, au inregistrat cresteri de 52% in volum si 49,6% in valoare.

Pentru acest an compania isi propune o cifra de afaceri de 60 mil. lei si un profit de 1,8 mil. lei. In primele 6 luni, Salbac a raportat afaceri de 28 mil. lei si un profit de 500.000 lei.

Salbac detine la Bacau doua fabrici specializate in preparate din carne fierte-afumate si preparate crud-uscate.

Agricola Bacau este unul dintre cei mai mari producatori de carne de pui din Romania si principalul exportator din aceasta categorie.

Compania a inregistrat in 2009 o crestere cantitativa a vanzarilor de carne de pui de 23%, fata de anul anterior si o crestere valorica de 30%.

Agricola Bacau si-a bugetat o crestere a cifrei de afaceri pentru acest an cu aproximativ 17%, cu o marja neta de 3,5 – 4%. In 2009 compania a inregistrat afaceri de circa 413 mil. lei (97,6 mil. euro).

Din grupul de firme Agricola Bacau fac parte urmatoarele companii: Agricola International, Salbac, Europrod, Avicola Lumina - Constanta, Suinprod Siret, Comcereal, G-A Nutritie Animala, Aicbac si Agricontruct.



Citeste si