"Au fost aprobate 46 de proiecte, cu un buget total de 16,86 milioane euro (fonduri IPA), din care 17 proiecte pe Axa Prioritara 1 - Dezvoltare economica si sociala, 7 proiecte pe Axa Prioritara 2 - Mediu si pregatirea pentru situatii de urgenta si 22 de proiecte pe Axa Prioritara 3 - Promovarea schimburilor intre comunitati", arata intr-un comunicat emis marti de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT), scrie NewsIn.

De asemenea, Comitetul Comun de Monitorizare, la care au participat secretarul de stat in cadrul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului,Tanczos Barna, ministrul adjunct in cadrul Ministerului de Finante din Republica Serbia, Gordana Lazarevic si desk officer in cadrul DG Regio, Comisia Europeana, Genevieve Leveaux, a aprobat alocarile financiare pentru urmatorul apel pentru propuneri de proiecte.

Astfel, pentru axele prioritare 1 - Dezvoltare economica si sociala, in valoare de 8.223.312 Euro si 3 - Promovarea schimburilor intre comunitati, in valoare de 2.302.527 Euro, va fi lansat un apel pentru propuneri de proiecte similar celui precedent. Toata documentatia necesara va fi adusa la cunostinta celor interesati in luna septembrie 2010.

Axa prioritara 2 - Mediu si pregatirea pentru situatii de urgenta, in valoare de 4.276.122 Euro, va finanta proiecte ale caror obiective trebuie sa fie in concordanta cu Strategia Dunarii si trebuie implementate in aria programului. Documentatia aferenta apelului pentru Axa prioritara 2 va fi publicata tot in luna septembrie 2010.