22 Septembrie 2010

Electrica mizeaza pe un profit net de 70 mil. lei in acest an



Electrica estimeaza ca in acest an va obtine un profit net de 70 milioane lei (16,4 milioane euro), exceptand venituri din vanzarea unor participatii moritare la unele companii, fata de o pierdere de 112,6 milioane lei in 2009, care nu a inclus sumele obtinute din vanzarea unor actiuni catre CEZ, scrie Mediafax.

"Pierderea companiei, neluand in considerare vanzarea de participatii, s-a diminuat, ajungand la 112,6 milioane de lei la 31 decembrie 2009", se arata intr-un comunicat la Electrica.

In 2009, Electrica a incasat de CEZ o suma totala de 145,36 milioane de euro din vanzarea unor pachete minoritare de actiuni detinute la doua societati controlate de grupul ceh.

In primul semestru al acestui an compania de stat a inregistrat un profit net (fara veniturile incasate din vanzarea de participatii) de 53,4 milioane de lei.

Electrica negociaza cu grupul german E.ON vanzarea actiunilor pe care le detine la doua societati de distributie si furnizare a energiei. Guvernul estimeaza ca va incasa o suma totala de 141 milioane lei din vanzarea acestor titluri.



Citeste si