2 Noiembrie 2010

Micii afaceristi s-au intalnit cu reprezentantii FMI. Vezi aici ce masuri ar ar fi in folosul sectorului IMM



Acccelerarea si cresterea absortiei fondurilor europene, concesionarea prin licitatie publica a tuturor lucarilor privind infrastructura si extinderea masurilor privind protectia impotriva platilor intarziate sunt cateva din masurile de relansare economica propuse de Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR), in cadrul unei intalniri cu reprezentantii Fondului Monetar International (FMI).

Aspectele sustinute de CNIPMMR au vizat imbunatirea legislatiei pietei fortei de munca, la care se adauga alte amendamente fiscale.

Wall-Street.ro va prezinta, in continuare, cele mai importante propuneri ale CNIPMMR:

• Accelerarea si cresterea absorbtiei fondurilor europene prin introducerea unui nou sistem de evaluare si motivare a personalului autoritatilor de implementare, constand in acordarea mai multor tipuri de stimulente.

• Concesionarea prin licitatie publica a tuturor lucarilor privind infrastructura pentru care exista documentatie tehnica si economica redactata.

• Extinderea masurilor privind protectia impotriva intelegerilor si practicilor anticoncurentiale si accelerarea platilor comerciantilor, adoptatea prin legea 321/2009 privind comercializarea produselor chimice , la toate IMM-urile furnizoare, pentru stimularea industriei autohtone si reducerea importurilor.

• Reducerea termenelor de plata si combaterea platilor intarziate, in domeniul achizitiilor publice si in relatiile de drept fiscal.

• Simplificarea obligatiilor declarative ale angajatorilor: de la noua aplicatii declarative pentru un salariat si doua ordine de plata/luna, la o declaratie/un ghiseu/un ordin de plata

• Reformarea sistemului de asiguri sociale si plata la conttibutii, astfel incat sa se asigure plafonarea angajatorilor si securitatea reala a salariatilor.

• Reglementarea incheierii de conventii civile cu persoanele fizice pentru activitatile a caror durata este sub 2 ore/zi, ocazionale sau cu o durata redusa (1 zi/saptamana/luna etc.), cu plata doar a impozitului pe venit si asigurarilor individuale de sanatate, pentru asigurarea unei importante flexibilizari si debirocratizari pentru aceste activitati si cu eliminarea muncii la negru/gri.

• Necesitatea reglementarii unor contracte atipice, care sa permita programe de lucru flexibile si adaptate cerintelor angajatorilor si salariatilor deopotriva.



Citeste si