6 Decembrie 2010

Vezi cum arata cel mai mare laborator de analize medicale din sud-estul Europei



Compania Synevo International, parte a holdingului suedez Medicover, a inaugurat saptamana aceasta un nou laborator de analize medicale, in apropiere de Bucuresti, pe platforma comerciala Militari, in urma unei investitii de 15 milioane de euro.

Laboratorul, instalat intr-o cladire nou construita cu un etaj si o mansarda, are o capacitate de procesare a circa 1.200 de teste diferite. Investitia in constructie a fost de 10 milioane de euro, plus alte cinci milioane de euro pentru echipamentele de ultima generatie in domeniu.

Laboratorul se adauga la celelalte 12 din tara care proceseaza, anual, opt milioane de teste. Cea mai mare parte a veniturilor laboratoarelor, respectiv 80%, provin din segmentul privat, pe cand restul sunt teste ale caror costuri sunt suportate de stat. Casa Nationala de Asigurari de Sanatate deconteaza costul a doar 100 de teste.

Virgil Ivan, directorul general al Synevo Romania, a estimat ca investitia in noul laborator, care este potrivit propriilor estimari cel mai mare din sud-estul Europei, va fi recuperata in urmatorii sase-sapte ani. Laboratorul de la iesirea din Bucuresti, spre comuna Chiajna, va deservi nu numai Romania, ci si partea de nord a Bulgariei si Republica Moldova.

"Vrem sa extindem oferta si incercam o crestere a volumului de vanzari pe partea de laborator undeva la 20%", a declarat Virgil Ivan, la deschiderea laboratorului.

El a mai precizat pentru Wall-Street.ro ca in primavara lui 2011 se va infiinta un prim laborator Synevo si in Republica Moldova, in urma unei investitii initiale de 70.000 de euro. Cladirea in care va functiona laboratorul din Chisinau va fi inchiriata.

La sfarsitul anului acesta, Medicover Romania, inclusiv Synevo, va inregistra afaceri de 30-35 de milioane de euro. Pentru urmatorii patru-cinci ani, oficialii grupului Medicover au estimat un ritm de crestere de 20% a afacerilor, astfel incat acestea sa se dubleze in urmatorii patru-cinci ani. De curand, un nou CEO a fost numit pentru afacerile Medicover din Romania. [Citeste aici mai multe detalii despre noua sefa a Medicover]

In Romania, Medicover are 450 de angajati si 70. 000 de abonati din 1.500 de companii. Anul trecut, compania a avut afaceri de 11,5 milioane de euro si un profit net de aproape 640.000 de euro, conform Ministerului de Finante. Centrele Medicover sunt localizate in Bucuresti, Cluj Napoca, Constanta, Focsani, Iasi, Ploiesti, Timisoara si Brasov. Reteaua de clinici partenere este formata din peste 140 de unitati medicale din toate judetele tarii. Laboratoarele Synevo mai sunt prezente pe pietele din Polonia, Germania si Ucraina.

Afla aici ce au in comun compania de cosmetice Oriflame si Medicover.



Citeste si