13 Decembrie 2010

Ministerul Economiei: Procesul de infiintare a celor doi colosi energetici va continua



Procesul de infiintare a companiilor energetice nationale Electra si Hidroenergetica va continua, cu respectarea tuturor deciziilor judecatoresti, desi Tribunalul Bucuresti a respins inregistrarea Electra la Registrul Comertului, a anuntat Ministerul Economiei, informeaza Mediafax.

"Tribunalul Bucuresti a respins cererea de mentionare in Registrul Comertului Bucuresti a noului proiect de constituire a Electra. (...) In aceste conditii, Nuclearelectrica va declara recurs in termenul legal, sentinta nefiind definitiva si irevocabila. Procesul de infiintare a Electra si Hidroenergetica va continua, cu respectarea tuturor deciziilor judecatoresti", se arata intr-un comunicat al Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri (MECMA), actionaul societatilor care ar urma sa faca parte din cele doua companii energetice nationale.

Electra va incorpora compania Nuclearelectrica, termocentralele Turceni, Rovinari si Craiova, o parte a Hidroelectrica si SNLO. Cealalta companie energetica nationala, Hidroenergetica, va include termocentralele Electrocentrale Deva si Electrocentrale Bucuresti si restul activelor hidroenergetice.

Impotriva infiintarii Electra si Hidroenergetica au fost initiate in instanta mai multe procese, de catre sindicalistii de la Hidrosind, Fondul Proprietatea si actionari ai Fondului Proprietatea. Din acest motiv, infiintarea celor doua societati a fost amanata cu cel putin sase luni, fata de termenul anuntat de autoritati, respectiv 1 iulie.

Ministrul Economiei, Ion Ariton, a declarat in noiembrie, la o intalnire cu reprezentantii Hidrosind, ca proiectul de infiintare a companiilor energetice nationale nu trebuie grabit si ca institutia este deschisa oricaror propuneri de imbunatatire a acestuia.



Citeste si