5 Ianuarie 2011

Top 10 riscuri si oportunitati in afaceri pentru 2011

Reglementarea si conformitatea cu legile raman cel mai mare risc pentru afacerile globale in 2011, pe fondul recesiunii, care a dus la extinderea rolului guvernului in economie si implicit in mediul de business, se arata intr-un raport anual al Ernst & Young.

Riscuri pentru afaceri in 2011

Raportul, denumit Global Business Risk si aflat la a cincea editie, insumeaza opiniile mai multor analisti, academicieni si executivi din diferite industrii. Potrivit acestora, cea mai semnificativa schimbare fata de raportul de anul trecut o reprezinta faptul ca amenintarea reducerii costurilor a urcat patru pozitii in clasament, pana pe locul al doilea, in timp ce "presiunea exercitata asupra stabilirii preturilor", drept deviatie a acestora in urma unui efect advers, a urcat zece pozitii pana pe locul al cincilea.

"Se observa o intensificare a competitiei la nivel global, iar tendinta ramane ascendenta. In conditiile in care, companiile concureaza continuu pentru cota de piata, intr-un context de crestere economica lenta in tarile dezvoltate si o situatie mult mai nefavorabila pe pietele emergente, nu reprezinta o surpriza faptul ca presiunea preturilor a urcat cel mai mult in clasament, iar pentru un pret corect, companiile trebuie sa-si optimizeze constant costurile", a declarat Andrew Embury, Ernst & Young EMEIA Advisory Leader.


Oportunitati de afaceri in 2011

In lipsa accesului facil la creditare, cercetarea realizata de Ernst &Young a identificat o situatie favorabila in sectorul de investitii, vazut drept o oportunitate buna pentru mediul global de business, in contextul in care companiile cauta sa castige increderea investitorilor. Vizate sunt, in special pietele emergente, unde trendul ascendent al crererii se va mentine si in urmatoarea perioada, spun analistii.

"Pietele emergente ofera un potential enorm de crestere, in special pentru economiile bazate pe exportul de resurse si pentru multe dintre economiile de piata mature, care urmaresc o recuperare bazata pe export pe fondul unor monede mai slabe", a adaugat Andrew Embury.




Citeste si