Investitiile in economie au crescut in trimestrul al treilea cu 15,3% fata de aceeasi perioada a anului trecut, iar la noua luni avansul este de 2,7%, a anuntat Institutul National de Statistica (INS).

O evolutie pozitiva a fost inregistrata, fata de trimstrul al treilea din 2010, la toate elementele de structura - utilaje (inclusiv mijloace de transport), cu 35,6%, alte cheltuieli, cu 9,4%, si la lucrari de constructii noi, cu 3,8%, se arata intr-un comunicat al INS, informeaza Mediafax.

Ponderea lucrarilor de constructii noi in totalul investitiilor a scazut cu 4,5 puncte procentuale, iar cea in alte cheltuieli cu 0,7 puncte. Ponderea investitiilor in utilaje (inclusiv mijloace de transport) a crescut cu 5,2 puncte procentuale.

Investitiile concretizate in lucrari de constructii noi au insumat in primele noua luni 20,301 miliarde de lei, reprezentand 51,1% din total, fata de 52,6% in primele trei trimestre ale anului precedent. Investitiile in utilaje si mijloace de transport au insumat 15,757 miliarde lei, reprezentand 39,7% din total, fata de 37,7% in perioada 1 ianuarie - 30 septembrie 2010.

Volume mari de investitii au fost consemnate in industrie si comert/servicii (comertul cu ridicata si amanuntul, repararea autovehiculelor).


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Economia a incetinit in 2018, sub estimarea Guvernului!