Cresc resursele de energie primara

Resursele de energie primara au crescut cu 3%, iar cele de energie electrica au inregistrat un avans de 3,5% in primele zece luni ale anului, comparativ cu aceeaşi perioada a anului trecut, potrivit datelor INS.

Principalele resurse de energie primara au totalizat in perioada analizata 29,08 milioane tone echivalent petrol (tep), in creştere cu 849.100 tep, scrie Mediafax.

Productia interna a insumat 19,4 milioane tep, in creştere cu 1,9% fata de aceeaşi perioada a anului precedent, iar importul a fost de 9,6 milioane tep, in urcare cu 5,3%.

In aceasta perioada, resursele de energie electrica au fost de 51,02 miliarde KWh, in creştere cu 3,5% fata de perioada corespunzatoare a anului 2010. Creşterea resursei de energie electrica s-a datorat in principal avansului productiei, cu 3,6%.

Productia din termocentrale a fost de 26,45 miliarde KWh, in urcare 17,9%, cea din hidrocentrale a fost de 13,7 miliarde KWh (-18%), iar cea din centralele nuclearo-electrice a urcat cu 1,9%, la 9,71 miliarde KWh.

Productia din centralele electrice eoliene din perioada ianuarie - octombrie a fost de 604,7 milioane KWh, in creştere cu 602,6 milioane KWh fata de aceeaşi perioada a anului precedent.

Consumul final de energie electrica in aceasta perioada a fost de 43,42 miliarde KWh, cu 3,8% mai mare fata de perioada corespunzatoare a anului 2010. Iluminatul public a inregistrat o scadere cu 10,5%, iar consumul populatiei a crescut cu 3%.

Exportul de energie electrica a fost de 2,29 miliade KWh, mai mare cu 10,4%, iar consumul propriu tehnologic in retele şi statii a scazut cu 1,3%, la 5,29 miliarde KWh.

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri