Datele actuale estimative pentru acest an indica o rata de crestere economica de 1,7% si un deficit bugetar de 4,1% din PIB, a declarat Andreea Paul-Vass, consilier economic al premierului.

"Pe partea de crestere economica, ultimele estimari arata ca se va ridica la 1,7%, deci usor peste nivelul estimat anterior, de 1,5%. Sa vedem daca realitatea confirma aceste estimari", a spus Vass (foto).

Economia a crescut in al treilea trimestru cu 1,9% fata de precedentele trei luni si cu 4,4% comparativ cu perioada similara a anului trecut, inregistrand astfel cele mai mari cresteri din ultimii trei ani, potrivit Institutului National de Statistica.

La cea mai recenta evaluare a acordului cu FMI, autoritatile romane si institutiile financiare internationale au mentinut prognoza de crestere economica de 1,5% pentru acest an, dar au redus semnificativ estimarea pentru anul viitor, la circa 2%.

Pentru acest an, tinta de deficit bugetar a fost stabilita la maximum 4,4% din PIB.

La sfarsitul lunii octombrie, bugetul general consolidat a inregistrat un deficit de 2,4% din PIB, in scadere cu 0,1 puncte procentuale fata de rezultatul consemnat la sfarsitul lunii anterioare.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si