Premierul Emil Boc a cerut conducerii Ministetului Finantelor sa nu accepte sub nicio forma depasirea plafonului de deficit bugetar de 4,4% din PIB stabilit pentru acest an, oricat de mari ar fi "nevoile unora sau altora", fara sa precizeze insa exact la ce riscuri se refera in acest sens.
Solicitarea a fost adresata conducerii ministerului in sedinta de miercuri a Guvernului, in fata jurnalistilor chemati sa asiste la primele discutii, noteaza Mediafax.

"Atrag atentia Ministerului Finantelor ca deficitul bugetar nu se negociaza, ci se respecta. Nu acceptam sub nicio forma depasirea plafonului de 4,4% pentru acest an, oricat de mari ar fi nevoile unora sau altora", a spus Boc.

El a aratat ca respectarea tintei de deficit bugetar reprezinta un semn de credibilitate inclusiv in fata institutiilor financiare internationale, fara sa precizeze insa exact la ce riscuri se refera in acest sens.

Pentru acest an, tinta de deficit bugetar a fost stabilita la maximum 4,4% din PIB.

La sfarsitul lunii octombrie, bugetul general consolidat a inregistrat un deficit de 2,4% din PIB, in scadere cu 0,1 puncte procentuale fata de rezultatul consemnat la sfarsitul lunii anterioare.

Boc a cerut ministrilor sa include in planul de investitii proiecte care pot fi finalizate in 2012

Premierul Emil Boc a solicitat ministrilor ca in planul de investitii prevazute pentru anul viitor sa fie incluse cu prioritate proiecte care pot fi finalizate chiar pe parcursul anului 2012 si ca acest plan sa fie prezentat public in luna ianuarie.

"Solicit ca lista de investitii pe care o aprobati ca ministru sa aiba ca prioritati acele investitii care pot fi finalizate in 2012", a spus Boc.
Solicitarea a fost adresata ministrilor la inceputul sedintei de miercuri a Guvernului.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri