BERD a imprumutat cu 8,8 mil. euro Compania de Utilitati Publice Dunarea SA Braila

Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) a acordat un imprumut de 8,8 milioane euro Companiei de Utilitati Publice Dunarea SA Braila, suma urmand sa fie utilizata pentru cofinantarea constructiei, extinderii si reabilitarii retelei de apa, precum si a sistemelor de tratare a apei.

"Banca pune la dispozitie un imprumut de 8,8 milioane euro care, impreuna cu contributia Fondului European de Coeziune in valoare de 74 milioane euro si fonduri de la bugetul local si cel de stat, vor finanta programul regional de investitii in sectorul de apa in valoare de 95,7 milioane euro al Compania de Utilitati Publice Dunarea SA Braila", se arata intr-un comunicat al bancii, potrivit Mediafax.

Dunarea Braila furnizeaza servicii de alimentare cu apa, colectare si tratare a apei uzate pentru Braila, Ianca, Faurei si Insuratei, precum si unui umar de 41 de comunitati rurale din judetul Braila.

Programul de investitii vizeaza extinderea si reabilitarea infrastructurii de apa si apa uzata in cadrul a 45 de localitati care reprezinta aproape doua treimi din populatia judetului Braila. Astfel, peste 300.000 de locuitori din zona in care se deruleaza proiectul vor beneficia de acces la servicii sigure de alimentare cu apa si canalizare.

Imprumutul BERD face parte din Programul Cadru de Co-Finantare prin Fondul de Coeziune al UE, lansat in 2010 pentru a sustine investitiile in infrastructura de apa si apa uzata din Romania, cat si pentru a facilita accesul localitatilor in absorbtia finantarilor disponibile prin Fondul de Coeziune al UE.

Autoritatile estimeaza ca programul va mobiliza investitii aditionale de aproximativ 1,5 miliarde euro in infrastructura sistemelor de distributie a apei potabile si colectare si tratare a apelor uzate din Romania.

De la inceputul activitatii in Romania, BERD a alocat peste 5,4 miliarde de euro diferitelor sectoare din economie.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri