"Aproximativ 300.000 de locuitori ai judetelor Mures si Harghita vor beneficia de servicii moderne de alimentare cu apa si canalizare, iar 60.000 de oameni vor avea acces la sistemul de alimentare cu apa, prin intermediul unei finantari de 15,9 milioane euro de la BERD", se arata intr-un comunicat al institutiei de credit, scrie Mediafax.

Imprumutul face parte din Programul-Cadru initiat de BERD pentru cofinantarea sectorului de apa din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene (R2CF) si va fi folosit pentru cofinantarea investitiei
companiei in valoare totala de 115 milioane euro vizand modernizarea utilitatilor de apa si canalizare.

Prin acest proiect, Aquaserv va putea extinde si moderniza reteaua de apa si canalizare in sapte orase, Targu Mures, Reghin, Sighisoara, Tarnaveni, Ludus, Iernut si Cristuru Secuiesc, precum si in
alte 57 de comune. In urma investitiei, majoritatea populatiei din regiunea servita de companie va fi conectata la reteaua publica de apa pana in 2014.

Citeste si:

Guvernul spaniol si Fondul Special al Actionarilor Bancii sprijina complementar investitia BERD prin fonduri nerambursabile pentru asistenta tehnica.

R2CF a fost lansat in 2010 ca un program-cadru BERD in valoare de 200 milioane euro pentru a sprijini investitii majore in sistemele de apa si canalizare din Romania. Pana in prezent s-a investit peste un miliard de euro din fonduri ale UE in facilitatile de apa si canalizare din Romania.

BERD a sustinut investitii similare in judetele Bistrita-Nasaud, Braila, Brasov, Buzau, Constanta, Covasna, Dambovita, Iasi, Sibiu si Timis. De la inceputul operatiunilor in Romania, BERD a investit fonduri de peste 5,7 miliarde euro in peste 300 de proiecte din diferite sectoare economice.