BERD si ING Bank Romania vor finanta cu 96 milioane de euro parcul logistic CTPark Bucharest Km 13, situat pe autostrada A1 Bucuresti-Pitesti. Imprumutul va fi folosit pentru dezvoltarea operatiunilor dintr-o serie de depozite cu un consum eficient de resurse, pe o suprafata de 52 de hectare.

ING Bank Romania a contribuit cu 52,2 milioane euro, iar BERD cu 43,8 milioane de euro.

Cele 52 de hectare sunt operate de subsidiara din Romania a dezvoltatorului imobiliar, CTP, care detine in Europa Centrala cel mai mare portofoliu de parcuri logistice, proprietati inchiriabile din clasa A ce acopera peste 3 milioane de metri patrati, localizate in mai mult de 60 de locatii strategice.

"O parte din imprumutul BERD va merge catre constructia unui nou depozit in aceeasi locatie. Noua cladire va fi certificata ca „Foarte Buna” conform standardelor BREEAM, cea mai cunoscuta si utilizata metoda de evaluare a performantei ecologice a cladirilor. Cladirile dezvoltate conform standardelor BREEAM asigura bunastarea oamenilor care lucreaza in ele, protejeaza resursele naturale si fac proprietatea mai atractiva din punct de vedere investitional", se arata in comunicatul transmis de banca,

Economia Romaniei ramane in continuare una dintre cele mai energofage din Uniunea Europeana, cu un consum dublu de energie fata de media acesteia. Fondul de cladiri rezidentiale si comerciale, publice si private este un mare consumator de energie, reprezentand 40% din consumul total national de energie.

In prezent, numai trei parcuri industriale din Romania opereaza conform standardelor de eficienta energetica. CTPark este in curs de a obtine aceste certificari si pentru celelalte spatii logistice detinute in tara, CTPark Bucharest West, la 20 km de Bucuresti. Proiectul a fost finantat de BERD anul trecut.

"Eficientizarea resurselor ramane o prioritate pentru Romania. Avand in vedere cresterea sustinuta a sectorului industrial, este crucial sa setezi standardele pentru operatorii si dezvoltatorii din zona logistica. Primul efort BERD in aceasta directie a fost facut anul trecut, prin finantarea CTPark Bucharest West. Suntem incantati ca putem finanta compania in continuare pentru astfel de proiecte sustenabile", a spus Matteo Patrone, director regional pentru Romania si Bulgaria in cadrul BERD.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri