In luna noiembrie 2011, volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete) a scazut fata de luna precedenta atat ca serie bruta cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 2,3% respectiv, cu 1,0%.

Pe date ajustate, evolutia a fost determinata de scaderea inregistrata la vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun (-1,8%). Comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule, in magazine specializate a crescut cu 0,6%. Vanzarile de produse nealimentare au ramas neschimbate.

Fata de luna corespunzatoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete) a crescut atat ca serie bruta cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cu 2,8 % respectiv, cu 1,9%.

In serie bruta, cresterea s-a datorat vanzarilor de produse nealimentare (+7,4%) si a comertului cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (+3,1%). Vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun au scazut cu 3,3%.

Citeste si:

Datele ajustate indica o revigorare a vanzarilor de produse nealimentare (+7,2%) si a comertului cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (+4,6%). Vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun au scazut cu 4,9%.

In perioada primele 11 luni, volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete) a scazut fata de perioada perioada similara din 2010, atat ca serie bruta cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 3,3% respectiv, cu 4,0%.

Potrivit INS, scaderea in serie bruta a fost cauzata de reducerea vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun (-7,0%), comertului cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (-2,7%) si a vanzarilor de produse nealimentare (-0,7%).

In serie ajustata, caderea se explica prin reducerea vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun (-7,5%), scaderea comertului cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (-3,2%) si a vanzarilor de produse nealimentare (-0,8%).